Into uuden kokemiseen toi kanadalaisen Emma Hallin KalPaan − "Odotan samoja asioita Suomesta"

Auroraliiga / Haastattelu
Emma Hall debytoi Auroraliigassa lauantaina TPS:ää vastaan.
Kuva © Timo Savela
KalPan tuore kanadalaisvahvistus Emma Hall tuli Suomeen paitsi kehittymään pelaajana, myös kokemaan uutta. Ensikosketus Auroraliigaan on ollut positiivinen ja kuopiolaiset ovat ottaneet tulokkaan hyvin vastaan.

KalPa haki yllätysvoiton Hämeenlinnasta Auroraliigan sunnuntaikierroksella, kun se kaatoi HPK:n vieraskentällä voittomaalikilpaiun jälkeen numeroin 3−2.Toista otteluaan kuopiolaisten riveissä viiletti kanadalainen Emma Hall, joka nautti ensikosketuksistaan suomalaisen sarjan tositoimiin.

− Ottelu tänään oli hauska! Peli oli nopeaa ja saimme luotua paikkoja. Ja lisäksi voitimme, mikä on tietysti upeaa.

Peli oli nopeaa ja saimme luotua paikkoja

Vielä debyytissään Hall ei päässyt voittoa maistamaan, sillä lauantaina TPS kaatoi KalPan Turussa maalein 5−2. Tuolloin Hall sai kuitenkin tililleen ensimmäisen syöttöpisteensä Auroraliigassa.

KalPa on tehnyt vaikutuksen kanadalaishyökkääjään. Ensivaikutelma uudesta ryhmästä on Hallille mieluinen.

− Aika pirun hyvä! Pelaajamme ovat nopeita ja fiksuja. He myös liikuttavat kiekkoa nopeasti. Kaikki ovat myös olleet ystävällisiä minua kohtaan alusta lähtien. Kaikki puhuvat englantia ja joukkuekaverit ovat myös opettaneet minulle hauskoja suomalaisia sanoja.

Vaikka Hall on pelannut vasta kaksi Auroraliigan ottelua, on hän ollut mukana kohtaamassa yhtä kärkijoukkueista sekä KalPan kanssa samoista sijoista kilvoittelevaa porukkaa.

− Kokemani perusteella tämä on ihan hyvä sarja. Joukkueilla on syvyyttä kokoonpanoissaan ja vastustajatkin osaavat luistella hyvin. Monilla on tosi hyvät kädet ja melkeinpä kaikki ketjut voivat ratkaista, luonnehti 24-vuotias hyökkääjä.

Hall sai sunnuntaina reilusti vastuuta, sillä hän vietti kentällä 23 minuuttia ja 10 sekuntia. Lauantain debyytissä hän pelasi tasan 20 minuuttia.

Jääkiekon avulla kokemuksia 

Hall pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa ulkomailla, kun hän edusti ruotsalaista IF Björklöveniä.

Ennen visiittiä länsinaapuriin Hall kiekkoili pitkään yliopistomaailmassa. Auroraliigaan saapumisen taustalla oli halu kokea lisää maailmaa.

− Halusin vielä jatkaa pelaamista. Lisäksi halusin nähdä uusia ympyröitä, joten olin onnekas päästessäni tänne. Nautin ajastani Ruotsissa viime kaudella. Sain matkustaa ja tavata uusia ihmisiä, ja odotan samoja asioita Suomesta. Kun voin tehdä sen pelaamalla jääkiekkoa, niin mikäs siinä!

Sain matkustaa ja tavata uusia ihmisiä

Kanadalainen listaa vahvuuksikseen nopeutensa sekä taitavuutensa.

− Yritän luoda mahdollisimman paljon paikkoja ja luoda painetta vastustajile. Toisaalta, teen joskus liikaa asioita jäällä. Sen kanssa on vielä tekemistä. Minun tulisi laukoa kiekkoa enemmän, Hall tietää.

Japanilaisten Kokoro Otan ja Lunasa Sanon kanssa KalPan ulkomaalaisosaston muodostava Hall ei lähde haihattelemaan kauden tavoitteiden suhteen.

− Haluan vain tulla paremmaksi pelaajaksi ja tämä vaikuttaa sellaiselta paikalta, missä se on mahdollista. Kunhan saan lisää pelituntumaa, niin siitä se lähtee.

» Lähetä palautetta toimitukselle