Jakub Málek kertoo, että NHL-kentille on vielä matkaa – "Maalivahtien täytyy kehittyä koko ajan kaikessa siihen asti, että lopettaa"

LIIGA / Haastattelu
Jakub Málekilla on Liigan maalivahtien paras torjuntaprosentti.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilveksessä lainasopimuksella pelaava Jakub Málek teki toukokuussa sopimuksen NHL-joukkue New Jersey Devilsin kanssa. Málek ei kuitenkaan pidä NHL-kentille pääsyä itsestäänselvyytenä.

Jakub Málek on iloinen NHL-sopimuksestaan New Jersey Devilsin kanssa.

– Tuntuu hyvältä. Se on jotain, jota kaikki haluavat saavuttaa. Heillä on oikeudet minuun seuraavat neljä vuotta, mutta periaatteessa se ei takaa mitään. Minun pitää yhä tehdä paljon työtä päästäkseni sille tasolle ja olen yhä alussa. Maalivahtien täytyy kehittyä koko ajan kaikessa siihen asti, että lopettaa.

Málek kehuu Ilveksen uutta valmentajaa Tommi Niemelää. Niemelä on Málekin mukaan valmentaja, joka auttaa pelaajia saavuttamaan potentiaalinsa.

– Hän on todella hyvä valmentaja. Pukukopissa kaikilla on asenne, että meistä tulee koko ajan parempia. Hän on tehnyt työnsä ja tarjonnut meille mahdollisuudet kehittyä. Nyt kaikki on meidän käsissämme.

Tämän kauden Málek pelaa lainasopimuksella Ilveksessä. Ensi kauden suunnitelmat eivät vielä ole tiedossa.

– Ilveksessä jatkaminen oli minulle paras päätös. On parempi pelata yhdessä Euroopan parhaista sarjoista kuin pelata AHL:ssä. On hyvä, että saan jatkaa täällä vielä yhden kauden. Haluan taistella kovasti ja nauttia niin paljon, kun voin.

Vaikka haaveet rapakon toisella puolella pelaamisesta ovat selvästi havaittavissa, ajatus lähtemisestä tuntuu myös haikealta.

– En halua lähteä Tampereelta tai Suomesta, koska rakastan olla täällä. Tämä on kuin toinen koti. Lähteminen tulee olemaan vaikeaa, mutta minun täytyy valmistautua siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle