Nea Koskipalo myöntää KalPan tähtihyökkääjän olevan vaikea pideltävä – "Ei voi pysyä paikoillaan"

Auroraliiga / Haastattelu
Koskipalo avasi maalitilinsä pudotuspeleissä.
Kiekko-Espoon ja KalPan välieräsarjan avausta väritti se, kuinka hyvin kotijoukkue selviäisi Elisa Holopaista vastaan. KalPan tähtihyökkääjä teki ottelussa hattutempun, mutta se ei riittänyt. Espoolaisten kolmannen maalin tehnyt Nea Koskipalo näkeekin, että Holopaisen vahvuuksiin pitää varautua.

Kiekko-Espoo voitti ensimmäisen välierän lopulta maalein 5–3. Ottelun alku ei luvannut espoolaisille hyvää, sillä Elisa Holopainen vei KalPan jo kahden maalin karkumatkalle ennen avauserän puoliväliä. Kotijoukkue nousi kuitenkin takaa ohi ottelun toisessa erässä ja punnersi voiton.

– Peli oli aika jännittävä. Alkuun ei lähdetty täysillä, mutta toisessa erässä parannettiin ja pääsimme omaan peliin kiinni, Kiekko-Espoon hyökkääjä Nea Koskipalo arvioi.

Holopaisen vahvuudet tiedetään varmasti kaikissa Naisten Liigan joukkueissa, ja Koskipalon mukaan se vaatii aina erityishuomiota, vaikka toki hän itse ei niin usein ollutkaan samaan aikaan kentällä.

– Kyllä siihen varautuu eri tavalla. Kun tietää, että hän tulee sitten kovalla vauhdilla, täytyy olla valmis eikä voi pysyä paikoillaan, että voi yrittää pysyä mukana.

Koskipalo teki ottelussa Kiekko-Espoon kolmannen maalin, joka oli samalla hänen ensimmäisensä Naisten Liigan pudotuspeleissä. Maalissa nähtiin hienot suorituksen niin häneltä kuin maalin syöttäneeltä Henni Virtaselta.

– Virtanen sai hienosti välistä laitettua kiekon minulle. Ehkä hyvin maltoin siinä ja katsoin, minne lauoin, eikä siitä kannata ohi vetää.

Ottelun luonne muuttui Kiekko-Espoon tekemän johtomaalin jälkeen, mutta Koskipalon mukaan paineita se ei laskenut.

– En sano, että peli olisi ollut helpompaa, mutta meillä oli hyvä draivi ja siitä oli kiva jatkaa peliä ja laittaa lisää maaleja.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kuopiossa, jossa Kiekko-Espoo lähtee hakemaan toista voittoa sarjaan. Helppoa se ei tule Koskipalon mukaan olemaan.

– Tämä peli täytyy nollata ja siihen täytyy ladata taas kaikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle