Jukka Jalonen uskoo HPK:n menestykseen

LIIGA / Haastattelu
Kuusi kautta Hämeenlinnan Pallokerhoa valmentanut Jukka Jalonen uskoo, että suurista muutoksista huolimatta HPK taistelee tulevallakin kaudella SM-liigan terävimmässä kärjessä.

Viime kauden päätteeksi Suomeen A-maajoukkueen valmentajaksi hypännyt Jalonen muistelee aikaansa Kerhossa hyvillä mielin, mutta kohottaa katseensa samalla myös kohti tulevaa.

- Ei aika HPK:ssa ikinä unohdu, sieltähän urani lähti nousuun ja paljon on seuran henkilöiden kanssa yhteistyötä tehty ja yhteistyötä tullaan varmasti tekemään jatkossakin. Mutta nyt on edessä taas uudet haasteet, eikä liiaksi taaksepäin katsominen tässä tilanteessa auta yhtään, Jalonen mietiskelee.

Vuonna 2001 Hämeenlinnaan pestattu Jalonen ei kuusi vuotta sitten ihmeellisempiä tunteenpurkauksia herättänyt. Viime kauden päätteeksi Jalosen pitäessä jäähyväispuhettaan Rinkelinmäen jäällä tunteet olivat taatusti pinnassa. Kuuden vuoden aikana ehti tapahtua paljon, niin myös Jalosessa.

- Silloin HPK:hon tuli erittäin nälkäinen ja motivoitunut valmentaja. Olin valmis uusiin haasteisiin ja innostusta täynnä. Itseluottamusta ei tosin ollut hirveästi koska ei ollut myöskään menestystä, joka sitä ruokkii.

Minkälainen valmentaja sitten lähti HPK:sta?

- Paljon kokeneempi ja kaiken kaikkiaan valmiimpi valmentaja, jos tässä ammatissa koskaan valmis voi ollakaan. Tietoa ja taitoa on tullut lisää ja oma pelifilosofia on hioutunut ja oma pelitapa päivittynyt.

Jälleen kärkikahinoissa

Kova vaihtuvuus ja pelaajavirta HPK:ssa tuli tutuksi myös Jaloselle. Tulevaan kauteen Kerho lähtee jälleen uudistuneella miehistöllä, mutta Jalonen uskoo, ettei tilanne HPK:ssa ole lainkaan huono.

- Niinhän se oli aina, että huippupelaajat lähtivät kauden päätteeksi ja tilalle tuli pelaajia, joista kukaan ei ollut kuullutkaan, mutta jotka kaikki kyllä tiesivät sitten keväällä, Jalonen heittää osuvasti.

Maajoukkueen valmentajan ominaisuudessa myös nykyinen HPK on tullut tutuksi.

- Muutamia harjoitusotteluita olen seurannut ja kyllä siellä taas on pelaajia, jotka kolkuttelevat maajoukkueenkin ovia. Puolustuspäästä varsinkin kannattaa seurata Harri Tikkasta, Mikko Palomäkeä ja Markus Seikolaa.

Jukka Jalosen seuraajaksi HPK pestasi JYPiä valmentaneen Matti Alatalon. Jalosella on Alatalosta vain hyvää sanottavaa.

- Tunnen Matin monen vuoden takaa ja hän on erittäin motivoitunut ja työtä pelkäämätön kaveri. Uskoisin, ettei hän mitään radikaaleja muutoksia HPK:n pelitapaan tee ja valmentajana hänellä on paljon samoja juttuja kuin minullakin. Kyllä Kerho sai Alatalossa parhaan mahdollisen valmentajan, Jalonen vakuuttaa.

HPK on totuttu näkemään sarjan kärkikahinoissa, eikä Jalonen näe syytä miksei niin olisi myös tulevallakin kaudella.

- Uskon, että kun uudesta valmentajasta ja uusista pelaajista johtuvat käynnistysvaikeudet on voitettu ja HPK löytää oman tapansa tehdä töitä niin runkosarjassa sijoitus on neljän parhaan joukossa, Jalonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle