"Tämä sattuu" - edessä pitkä kotimatka

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Steven Santinia harmitti eräs jäähy.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
USA:n nuoret hävisivät vauhdikkaan puolivälierän Venäjälle ja niin joukkueen kohtaloksi koitui ennenaikainen kotimatka. Paluulento Atlantin yli voi tuntua erityisen pitkältä, sillä joukkue oli muutamaa huonoa erää lukuun ottamatta vakuuttava.

Alkulohkovaihe sujui joukkueelta komeasti. Kolme selvää voittoa Tšekistä, Slovakiasta ja Saksasta takasivat jenkeille jopa ennakkosuosikin aseman otteluun Kanadaa vastaan. Arkkivihollinen nousi kuitenkin päätöserässä ohi ja näin USA jäi lohkokakkoseksi.

- Tiesimme, että alkulohko oli täynnä kovia vastustajia, mutta yksi huono erä Kanadaa vastaan pudotti meidät Venäjän vastustajiksi. Tämä sattuu. Erot ovat niin pieniä, kertoi Steven Santini.

Puolivälierässäkin kaikki näytti hyvältä. USA johti ottelua toisessa erässä ja piti venäläisten hyökkäykset hyvin kurissa. Sitten tuli jäähysuma, jonka kruunasi Santinin saama kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Televisiohidastus paljasti, että jäähyä ei olisi kuulunut tuomita. Seuranneen kahden miehen alivoiman aikana Venäjän Nikita Zadorov teki joukkueensa voittomaalin.

- Otimme liikaa jäähyjä. Meillä olisi ollut omat mahdollisuutemme ylivoimalla mutta he nollasivat meidät täysin. He olivat hyviä, mutta kyllä meidän olisi pitänyt liikkua ja laukoa paremmin, murehti Santini.

- Joukkueemme oli tänä vuonna todella kokematon. Tämä oli kuitenkin hieno kokemus. Ensi kerralla on vain palattava turnaukseen vahvempina ja haettava ne kultamiltalit, Santini jatkoi.

Yksikin huono erä on liikaa

Yhdysvaltain Adam Erne ihastutti ottelussa fyysisen pelin ystäviä. Joukkue olisi kuitenkin kaivannut taklausten sijaan lisää tehoja.

- Kurinalaiset joukkueet voittavat tässä turnauksessa. Me emme nyt kuuluneet niihin, mies kertoi.

Phil Housley valmensi jenkit nuorten MM-kultaan vuosi sitten. Miehen seuraajan, Don Lucian ura joukkueen pääkäskijänä ei alkanut yhtä hohdokkaasti. Joukkueen peli toimi ennakkoon heikompia vastustajia vastaan, mutta henkinen kestävyys ei riittänyt kun olisi ollut aika voittaa Kanadan ja Venäjän kovat joukkueet.

- Tämä turnaus oli tärkeä oppitunti nuorelle joukkueellemme. Ei tällä tasolla ole varaa tehdä yhtään virheitä tai pelata edes yhtä huonoa erää. Vastustajat ovat liian kovia, summasi Lucia.

» Lähetä palautetta toimitukselle