Uusitalon avausosuman resepti: silmät kiinni ja sinnepäin

LIIGA / Haastattelu
Ville Uusitalo oli tiistaina Ilari Filppulaa etevämpi.
Kuva © Matti Korpi
Ville Uusitalo iski tiistaina kauden avausosumansa tyhjään maaliin, kun Ässät katkaisi Jokerien pisteputken Helsingissä. Viitteitä avausosuman syntymisestä löytyi jo päivän iltapäivälehdestä.

Ässät otti 5-2-voiton ja haki ehjällä esityksellä kolme sarjapistettä Helsingistä. Voiton lisäksi joukkue sai myös tukun tärkeitä onnistumisia, sillä Aki Uusikartano ja Ville Uusitalo iskivät kauden avausosumansa.

Molemmat osumat syntyivät aivan ottelun loppuhetkillä, kun Jokerit pelasi ylivoimalla ilman maalivahtia. Maalit olivat myös hyvin samankaltaisia. Ensin Uusikartano lähetti purkukiekon vauhdilla omalta alueelta kohti tyhjää maalia, ja hetkeä myöhemmin Uusitalo toisti saman tempun.

- Mä yritin vaan sinnepäin ja tällä kertaa meni. Silmät oli kyllä niin kiinni kuin voi olla, ässäkapteeni kommentoi ottelun jälkeen.

Uusitalo voitti toissa kaudella puolustajien pistepörssin ja viime kaudellakin hän oli samassa pörssissä viides. Tämän kauden avausosuma syntyi kuitenkin vasta kauden 21. ottelussa. Huolettoman oloinen espoolainen ei ole kuitenkaan tuijotellut pistepörssejä.

- Yritän siellä kentällä kuitenkin puolustaa ja se on mulle tärkein juttu. Mennä alle ekana, että saadaan peliä liikkeelle. Mutta jos maaleja tulee, niin se on kaikki plussaa, silmäkulmaansa osuman saanut Uusitalo pohti.

Lyhyempi matka Poriin

Ässät onnistui tiistain Helsingin-vierailullaan huomattavasti paremmin kuin edelliskerralla kuukausi sitten, kun Jokerit otti kotonaan helpon 3-1-voiton. Uusitalo olikin tyytyväinen omiensa esityksiin.

- Meidän koko pakka pysyi kasassa ja ei tullut ylivoimahyökkäyksiä. Hyökkääjät tekivät hyvää työtä ja blokkasivat laukauksia, mikä teki puolustajien työstä helpompaa.

- Tällä kaudella on ollut vaikeuksia pelata johtoasemassa, mutta tänään se meni hyvin. Vaikka ne pääsi tasoihin, niin tehtiin voittomaali.

Vaikka voitto irtosikin selvin numeroin, käänsi ässäkapteeni fokuksen heti tulevaan.

- Matka Poriin lyhenee aina kummasti, kun hakee voiton täältä. Huomenna ja torstaina treenataan ihan normaalisti ja sitten on kova viikonloppu. Perjantaina on vieraspeli ja lauantaina kotipeli, Uusitalo luetteli.

Lataus otteluun löytyi hieman yllättävästä paikasta

Liigauransa Jokereissa kaudella 2005-06 aloittanut espoolainen ei enää saa ihmeellisiä fiiliksiä narripaitojen kohtaamisesta, mutta tulee silti mielellään pelaamaan pääkaupunkiseudulle.

- Täällä on aina vanhemmat ja paljon kavereita katsomassa, niin on kiva tulla pelaamaan tänne, Espooseen tai Stadin halliin.

Alkukauden ilman maalia pelannut Uusitalo sai myös ottelun alla kuittia hieman yllättävästä suunnasta.

- Iltatyttö kysyi tänään lehdessä, että rikkookohan Uusitalon Ville kuparisen tänään. Kyllä nyt Kristiina tiesi ja hänelle lähtee kiitokset tästä.

Myös päävalmentaja Karri Kivi kiitteli Ässien sytyttämistä.

- Uusitalon Ville lupasi tarjota lasin, tai ehkä jopa kaksi lasia samppanjaa Iltatytölle. Se antaa koko joukkueelle kipinää, kun Porin poikia huomioidaan, Kivi naureskeli lehdistötilaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle