Matti Lambergin turhauttavan odotuksen loppu

LIIGA / Haastattelu
Lamberg pääsi tauon jälkeen kiinni itse asiaan.
Kuva © Matti Korpi
Kuusi viikkoa ja risat sivussa ollut Jokereiden nuori laitahyökkääjä Matti Lamberg sai heittää hyvästit pelkälle odottelulle. Ässät-ottelussa paluun tehneen Lambergin mukaan peli oli vielä hakemista, mutta tulostakin ehti jo tulla.

Lokakuun alku, paikalliskamppailu Jokerit-HIFK. Helsingin ison areenan isäntäjoukkueen hyökkääjä Matti Lamberg hakee kovaa niittiä vastustajan puolustajaan Kristian Tuohilampeen, mutta kaikki ei mene suunnitellusti. Taklaus menee ohi ja Lamberg saa kovan tärskyn.

– Ensin leuka kolahti kypärään, sitten pää laitaan ja jäähän, Lamberg kertaa tapahtunutta, josta muistot ovat tulleet pelkästään videonauhan kautta.

– Ei voi mitään. Välillä vain sattuu ja tapahtuu.

Ensin kaikki näytti hyvältä. Lambergin mukaan ensimmäinen ilta meni hyvin, ja merkit eivät viitanneet siihen, että edessä olisi pitkä huili. Aivotärähdykset oireet eivät vain hävinneet ja odottelu pitkittyi ja pitkittyi.

– Vähänkin kun rasitti kroppaa, niin oireet tulivat takaisin. Oli turhauttavaa, kun ei tiennyt kuinka kauan menee.

Ei kiikareille

Koitti maajoukkuetauko ja edistystä tapahtui. Lamberg liittyi mukaan joukkueen jääharjoituksiin ja tauon jälkeiseen ensimmäiseen koitokseen osallistuminen oli lopulta mahdollista.

– Kyllä sen huomasi, että oli ollut poissa kaukalosta. Ajoituksen kanssa oli tekemistä, ja kun ei päässyt olemaan kunnolla jäällä, niin totta kai se näkyi, Lamberg kertasi Ässät-ottelun jälkeen huokaisten samalla.

– Helpottihan se henkisesti, kun pääsi takaisin.

Eikä paluuottelussa tarvinnut jäädä kiikareille. 19-vuotias hyökkääjä sai kiekon oikeaan laitaan ruotsalaiselta NHL-työsulkuvahvistukselta Erik Karlssonilta, otti pari terävää potkua ja laukoi Ässien maalivahdin Juha Järvenpään kilpeä kohti.

Irtokiekko napsahti suoraan ketjukaveri Tomi Mäelle, joka niittasi sen sisään.

– Olimme sopineet, että pelataan molarin kautta ja mennään kolmelta kaistalta maalille. Mäki painoi sen siitä hienosti sisään.

Virheet ja riskinotot kostautuivat tiistain kohtaamisessa Jokereille ja Ässät pääsi korjaamaan pisteet, vaikka kenttätapahtumat olisivat voineet oikeuttaa pisteitä myös kotijoukkueelle.

– Meidän hallintaahan tuo oli, mutta oltiin vähän ulkopuolella, Lamberg harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle