Ässien voiton avainlenkki Järvenpää: ”Nämä kovat paikat sopivat meille”

LIIGA / Haastattelu
Ässien maalilla Järvenpää oli ehdoton avainlenkki Jokerit-voitossa.
Kuva © Jussi Kivimäki
Rapiat 40 torjuntaa ja syöttömasiinana toimiminen siivittivät Ässien maalivahdin Juha Järvenpään takaisin maajoukkuetauolta tositoimiin. Jokereista otetun voiton takaa löytyi henkinen syy.

Oli Jarkko Ruudun ruhoa päällä, tuli sarjatulta Norris-voittaja Erik Karlssonilta ja oli töitä koko illan ajan. Ässien maalilla Juha Järvenpään ilta oli onnistunut 43 torjunnalla.

Siihen päälle 23-vuotias maalivahti nappasi vielä syöttöpisteen, joka oli jatkoa jo kauden aiemmalle tarjoilulle.

– Pari samanlaista on tosiaan tullut. Heittänyt vähän kämmen-rysty-kämmentä ja avannut pakeille, Järvenpää naureskeli.

– Molemmat tosiaan ovat tulleet niin, että on ammuttu päin ja joku on siitä sitten sutaissut tyhjiin. Ehkä tässä pääsee vielä heittämään lätyllä kaverin läpi.

Pientä kuittia onkin tulossa porilaisten toiselle maalivahdille Antti Raannalle, joka on syöttökisassa nyt selvästi jäljessä.

– Kyllä tässä jotain pientä pitää varmasti heittää.

Uhrautumista ja taistelua

Tiistai-illan Jokerit-kamppailuun asennetta ja motivaatiota ei tarvinnut paljoa hakea.

– Näissä Helsingin peleissä Jokereita ja HIFK:ta vastaan on aina semmoinen oma erikoislataus ja jotenkin tuntuu siltä, että nämä kovat paikat sopivat meille.

– Mitä enemmän porukkaa ja mitä tiukempi peli, niin sitä paremmin mielestäni pelaamme, Järvenpää pohdiskeli.

5-2 Ässille päättyneessä pelissä numerot eivät kerro aivan kaikkea. Porilaisjoukkue oli välillä pahasti Jokereita jäljessä, minkä Järvenpää itsekin myönsi.

– Kaksi erää olimme enemmän tai vähemmän purjeessa. Tappiopeleihin verrattuna nyt oli hyvää uhrautumista ja taistelua. Pelaajat blokkasivat varmaan parikymmentä kutia ja tsempattiin koko ajan.

Akut kuntoon

Paluu maajoukkuetauolta olikin erittäin onnistunut. Menneellä viikolla niin Järvenpää kuin koko joukkue saivat ladata rauhassa niin henkisiä kuin fyysisiä akkuja.

– Vähän käytiin saunomassa, kuului virnuileva vastaus.

– Sitten toki harjoiteltiin ja otettiin uusi startti tähän syksyyn. Nyt on viimeinen rypistys ennen maajoukkuetaukoa. Kymmenkunta peliä ja sitten jouluna voi taas vähän huilia.

Ässillä on mielenkiintoinen maalivahtitilanne käsissään. Järvenpää on antanut kovia näyttöjä, kun taas syksyn aikana hieman enemmän pelannut Raanta on usean tilaston kärjessä. Kummalle ykkösvahdin rooli nyt taittuukaan?

– Katsotaan nyt, että mitä pukuherrat päättävät. Totta kai peliaika kelpaa aina, mutta täytyy muistaa sekin, että Raanta on myös pelannut hyvin. Siinä on turha häntä istuttaa vain penkillä.

– Tokihan sitä toivoo, että sitä peliaikaa tulisi itsellekin, Järvenpää päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle