Miettinen: ”Piippuun jäi”

LIIGA / Haastattelu
KalPa ja Tommi Miettinen eivät pystyneet varmistamaan suoraa pudotuspelipaikkaansa.
Kuva © Jarno Hietanen
Kuopiossa KalPalle olisi riittänyt pistekin varmistamaan suora pudotuspelipaikka, mutta Tappara oli tyly vieras. Savolaisten vire ei millään tahdo kestää täyttä peliaikaa.

KalPan kokenut hyökkääjä Tommi Miettinen ei lauantai-illan pelistä paljon ilonaiheita löytänyt. Tappara haki Niiralasta täydet pisteet ja samalla savolaisten ohkainen oljenkorsi pudotuspelien kotietuun katkesi. Paikka kuuden joukkoonkaan ei ole kirkossa kuulutettu.

– Vähän jäi meiltä piippuun. Ensimmäinen erä oli meiltä paras, mutta sen jälkeen pakka levisi ja menetettiin kiekkoja väärissä paikoissa. Viisikkopelissä tuli hirveitä välimatkoja ja Tappara sai vastaiskuja. Tasainen peli, mutta ei päästy sille tasolle, mitä lähdettiin hakemaan.

KalPa lähti runkosarjan viimeiseen kotipeliinsä "äijämäisyys"-teemalla. Sentterin mielestä tavoitteessa ei onnistuttu.

– No vähän vaillinaiseksi se jäi. Toki kaikki kunnia myös vastustajalle, joka teki meidän pelin vaikeaksi. Joka tapauksessa ei missään tapauksessa meidän parasta peliä.

Kilpipaidat lähtivät otteluun terävästi, mutta loppua kohden kirvesrinnat saivat pelistä paremman otteen. KalPan jänne ei millään tahdo kestää koko peliaikaa. Milloin ongelmana ovat olleet ottelun alut, milloin päätöserä. 

– Pitkin kautta taso on vaihdellut, mutta viime viikolla saatiin jo hyviä kuuskymppisiä, muistutti Miettinen.

KalPa on napsinut tämän vuoden puolella pisteitä huomattavasti enemmän vieras- kuin kotipeleistä. Onko KalPalle siis hyvä, että pudotuspelit päästään mitä ilmeisimmin aloittamaan vieraspeleissä?

– No ei. Kyllä me kotietua haettiin ja haluttiin päästä neljän joukkoon. Nyt eletään kuitenkin tämän kanssa ja katsotaan kuka sieltä vastaan tulee.

Miettinen ei myöskään allekirjoita väitettä, että matkapeleissä olisi helpompaa pelata.

– Ei se näin ole, vaikka meillä on ollut kotipeleissä vaikeuksia. Molemmissa pitää kuitenkin onnistua, jos haluaa mennä keväällä pitkälle.

Seuraavaksi KalPan pitää onnistua tiistaina Espoossa. Piste riittää kuuden joukkoon, mutta varmisteluun ei tyydytä.

– Ehdottomasti voittoa haetaan. Se on selvä asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle