Toinenkin sarja katkolla

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK:lla on mahdollisuus edetä SM-liigan finaaliin TPS:n vastustajaksi voitolla Oulun Kärpistä. HIFK:n voitettua Kärpät Oulussa lukemin 0-5 on sarjan tilanne ennen perjantaina pelattavaa neljättä ottelua HIFK:lle 2-1.

IFK:n pelisysteemi on alkanut toimia paremmin ja paremmin pudotuspelien edetessä. Tässä ottelusarjassa tilanteet ovat olleet IFK:lla hallussa ensimmäisen pelin ensimmäistä erää lukuunottamatta. Toki myös vastassa olevilla Kärpillä on ollut omat tilaisuutensa maalintekoon, mutta varsinkin viimeisimmässä, Oulussa pelatussa ottelussa IFK tukki puolustusalueensa pitämällä aina useamman pelaajan kiekon ja maalin välissä.

IFK:n systeemi rullaa siis tasaisesti, vaikka yksittäisin ottelun onnistumiseen tietysti vaikuttaa paljon tiettyjen pelaajien viimeistelyn onnistuminen. Tähän otteluun ei olekaan odotettavissa mitään uutta ja ihmeellistä IFK:n puolelta.

Pallo on tällä hetkellä Oulussa Kärpillä. Joukkue sekosi täysin edellisessä ottelussa Oulussa ja esitti varsin heikkoa peliä. Joukkue pystyi kyllä luomaan joitain maalintekotilanteita, joista osa oli jopa varsin hyviä. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut, kun hyökkääjät laukoivat joko ohi maalin tai IFK:n maalivahdin Jan Lundellin jalkoihin. Nyt Kräppien olisikin palattava tasolleen jatkaakseen sarjaa.

Ottelusarjan edetessä erikoistilannepelaaminen on noussut suureen rooliin, varsinkin kolmannen ottelun suurien jäähymäärien myötä. IFK on onnistunut ylivoimalla jokaisessa ottelussa, yhteensä kuusi kertaa. Kärppien ainoa ylivoimamaali on ollut sarjan ensimmäinen maali. Jos tällä osastolla jatketaan samaan tahtiin on IFK:lla selvä etu neljännessä pelissä.

Joukkueiden toisen kohtaamisen jälkeen Kärppien valmentaja Kari Heikkilä kritisoi tuomaritoimintaa ja vaati tiukempaa linjaa. Se toteutuikin kolmannessa ottelussa, kun Hannu Henriksson puhalsi rikkeistä jäähyjä. Saman linjan jatkuessa erikoistilanteiden merkitys korostuisi vielä entisestään.

Muutoksia?

Ottelun kokoonpanot muuttuvat varmasti ainakin jonkin verran edellisestä ottelusta. Kärppien Henrik Juntunen on poissa saatuaan pelikieltoa edellisen ottelun taklauksestaan. Taklauksen kohde IFK:n Mikko Turunen lienee poissa kokoonpanosta, ja hänen paikkansa IFK:n pelaavassa miehistössä ottanee Antti-Pekka Lamberg.

Kärppien puolella kokoonpano voikin olla suurempi kysymysmerkki. Juntunen on varmasti poissa, mutta myös toisen edellisen ottelun pelirangaistusmiehen, Vladimir Machuldan, pelipaikka saattaa olla liipaisimella. Machulda ei ole esiintynyt odotusten mukaisesti, ja fyysisempi laituri voisi tuoda yritystä Kärppien peliin.

Muutoksia ei varmasti nähdä kuitenkaan yhdellä osa-alueella. Maaleilla jatkavat Jan Lundell ja Niklas Bäckström. Lundell pelasi Oulussa hyvää peruspeliä ilman virheitä. Myös Bäckström teki hommansa, mutta joutui katselemaan maalistaan toisessa erässä kahta IFK:n viimeistä maalia, jotka olivat maalivahdin kannalta turhia, kenttäpelaajista johtuvia maaleja. Tämä tuskin horjuttaa Bäckströmiä, ja maalivahteihin neljäs peli ei silloin ratkeaisi. Siihen tarvitaan kenttäpelaajien panosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle