Pedot kohtaavat kärkikamppailussa Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät saapuu Helsingin IFK:n vieraaksi SM-liigan kärkikamppailuun. Voittamalla IFK:n Kärpät nousisi liigakärkeen, IFK taas pitäisi voitollaan Kärpät takanaan.

Helsingin Jäähallissa pelataan pitkästä aikaa todellinen kärkikamppailu, kun Kärpät saapuu napapiiriltä IFK:n vieraaksi. Ottelussa on monta mielenkiintoista elementtiä, kun tiukan taiston lisäksi kentällä nähdään myös yksi liigan parhaimmista hyökkääjistä ja Venäjän sarjasta Kärppä-paitaan paluun tehnyt Petr Tenkrat. Tenkrat on takonut vakuuttavasti pisteitä jo muutamassa pelaamassaan ottelussa, eikä ole jäänyt vielä yhdessäkään ottelussa maaleitta.

IFK:lla lähes täydellinen marraskuu

TPS kävi viime viikolla tiputtamassa IFK:n maanpinnalle nousemalla kolmen maalin takaa-ajoasemasta maalin voittoon. Muuten IFK:n marraskuuta voi kuvata täydelliseksi, sillä pistemenetyksiä ei tuota ottelua lukuunottamatta IFK:lle tullut viime kuukauden aikana. Jos SM-liigassa jaettaisiin kuukauden joukkueelle palkinto, niin osoitteesta ei varmasti olisi epäselvyyttä.

IFK:n kultakypärää kantaa Kimmo Kuhta, joka TPS-ottelun kahdella maalillaan nousi IFK:n ja samalla koko liigan pistepörssin kärkeen. Kun esimerkiksi Timo Pärssinen on hieman viimeisissä viidessä ottelussa hiipunut(saldo 1+0), on Kuhta noussut arvoon arvaamattomaan. Tehot 4+5 viidessä ottelussa ja samalla uskomaton määrä työtä ja taistelua on tuonut paljon kritiikkiäkin saaneelle laitahyökkääjälle kultaisen kruunun.

Brett Harkinsin poissaolo teki hyvää IFK:n pelille, sillä ykkössentterin puuttuessa muiden piti nousta korvaamaan syöttötaiturin puuttumista. Parhaiten huutoon vastasi Toni Häppölä, kun taas Ville Viitaluoma ja Kim Hirschovits eivät vielä tätä tasoa ole löytäneet.

Poissaolijoita IFK:lla ovat ainakin silmänsä loukannut Eetu Holma ja nilkkavammainen Ladislav Benysek.

Kärppien tasainen tahti

Kärpät on koko kauden onnistunut pelaamaan melkoisen tasaista tahtia, eikä pahoja tappioputkia ole kauden puoliväliin mennessä päässyt tapahtumaan. Kärppien paras osa-alue hyvän maalivahtipelin lisäksi on tasaisuus. Kolmesta ensimmäisestä ketjusta on löytynyt jokaiseen otteluun ratkaisija ja kun puolustuskin toimii, on Kärpät odotetusti kärkisijoilla.

Tenkratin paluu on varmasti lämmittänyt monia oululaissydämiä, eikä vähiten miehen onnistumisten johdosta. Aikoinaan Hämeenlinnassa surkeaa kohtelua, ainakin omasta mielestään, saanut tsekkitähti on kotiutunut hyvin Ouluun ja kantaa paljon vastuuta Kärppien maalinteosta tulevaisuudessakin.

Miten käy?

Kärpät on yksi liigan liikkuvimmista joukkueista, joka ainakin IFK:n viime Oulun matkalla herätti hyviä tuntemuksia kahvaavattomuudellaan. Tuohon SM-liigan perisyntiin ei ole kotijoukkuekkaan ole tällä kaudella juuri sortunut, joten varmasti mielenkiintoista ja vauhdikasta peliä on luvassa.

Vielä kun tuomarit antaisivat joukkeiden pelata fyysistä taklauspeliä, niin kamppailu voisi toimia liigan maineenkohottajana.

Kärpillä on perinteisesti Helsingissä paljon kannattajia, joten Helsingin Jäähalli saattaa täyttyä hyvinkin täyteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle