Pedot heräävät taistelemaan

LIIGA / Ennakko
Raksilan lauantai-illasta ei hurmosta puutu, kun vastakkain asettuvat kotonaan voittamaton Oulun Kärpät ja petolauma Helsingistä – IFK. Kamppailu on aina sytyttänyt niin paikalliset katsojat kuin pelaajatkin. Luvassa on siis todella värikäs kamppailu: etelä vs pohjoinen.

HIFK:n edellinen peli Ilvestä vastaan antaa sille hyvät lähtökohdat Raksilan vierailulle. Se nimittäin voitti erittäin aktiivisella vieraspelaamisella hyvin alkukaudella porskuttaneen Tampereen Ilveksen. JYP-ottelussa ulos lentänyt Brett Harkins oli jälleen syöttökoneena joukkueensa yksi kulmakivistä. Mielenkiintoista onkin, kumpi Brett loistaa tässä kamppailussa? Kärppien oma ”Pertti” on myöskin ollut viime pelissä liukkaassa kunnossa. IFK pystyi Ilvestä vastaan luomaan paljon maalipaikkoja, joten ilmassa leijuu onnistumisen tuoksuja.

Kärpät kohtasi torstaina kotonaan myöskin yllättävän liikkuvaa peliä esittäneen Tampereen Tapparan. Paremmalla viimeistelyllä maalejakin olisi voitu nähdä enemmän, mutta näin tällä kertaa. Kärpät siis rutisti jälleen voiton kotonaan ja jatkaa näin tappioitta. Palsolan kenttä nosti omaa tasoaan sitten viime otteluiden, ja Mika Pyöräläkin alkaa samaan pelijuonesta kiinni. Oman pään pelaaminen oli jälleen tuttua kärppäkiekkoa, ja maaliaan varjellut Niklas Bäckström on äitynyt loistavaan kuntoon. IFK:n kohtaaminen herättää varmasti ”Nikessä” omat tuntemuksensa.

IFK on yleensäkin sytyttänyt oululaisen kiekkokansan, joten värikäs ottelu on varmasti luvassa. Viikonloppupelit vetävät paikalla linja-autolasteittain porukkaa ympäri Pohjois-Suomea. Paikalle on tulossa punaisissa petopaidoissa kulkevia IFK:n kannattajia kuten myös - toripuheiden mukaan - IFK:n omat huiskanheiluttelijat!

Saaliin raatelijat

Kuten Kärpilläkin, IFK:n tehot ovat kasautuneet hyvin pitkälti ykkösketjun Pärssinen-Harkins-Kuhta ympärille. Nämä ns. ykköskentät ovat omalta osaltaan siivittäneet joukkueet voittoihin. Hyökkäyksessä joukkueen valmentaja, oululaisille ”omana poikana” pidetty, Hannu Aravirta odottaa varmasti etenkin herran Martin "Spanielin" onnistumisia.

Puolustuksessa joukkueessa pelaakin liuta mielenkiintoisia nimiä. Varmasti Jere Karalahti on pelaaja, jota illan ottelussa tullaan jälleen seuraamaan suurennuslasilla. Tällaisien persoonien saaminen liigaan on vain hyvä asia. Kuntoutuessaan Karalahti on varmasti iso apu IFK:n takalinjoille. Pakkiparina Jerellä pelaa yksi hienon nousun eliittiin tehneestä puolustajista, Toni Söderholm. Nimet Kultanen ja Benysek myös kuvaavat joukkueen puolustuspään iskukykyä.

Viime ottelussa Ilvestä vastaan joukkueen maalilla pelannut Dave Sthatos oli ”stadilaisten” parhain pelaaja. Puolustuspään toimiessa täydellisesti on Kärpillä siis vastassaan iso haaste - Raksilan lentokenttäkaukalo tosin aiheuttaa keskenkuntoisille puolustajille usein suuriakin vaikeuksia…

Kärppien ryhmitys IFK:ta vastaan ei poikkea tutusta kaavasta. Viime ottelussa hyllytetty Jason Dawe on varmasti tarkkailun kohteena. Miehen kunto ei edelleenkään ole vaaditulla tasolla. Samoin Brad Smyth takoo pelejä vielä ilman tehopisteitä. Antti Aarnion tulo Dawen paikalle piristi selvästi diesel-ketjuksikin parjattua Viuhkolan kenttää. Jari Viuhkolan otteet ovat kuitenkin piristyneet sitten alkukauden, joten kärppäleirissä voidaan olla valoisin mielin. Pitkällä aikavälillä Kärpät tarvitsevat laajuutta ratkaisuihin, joten myös ulkomaalaisten tulee lunastaa paikkansa joukkueesta peliesitysten perusteella.

Kotiotteluissaan Kärpät ei ole vielä hävinnyt kertaakaan, joten se antaa varmasti joukkueelle oman luottamuksen tekemiseen. Vai viekö ”iso, paha, IFK” kauden ensimmäisen vierasvoiton Raksilan hornankattilasta?

» Lähetä palautetta toimitukselle