Tärkeä ottelu

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK ja Oulun Kärpät pelaavat välieräsarjansa toisen ottelun maanantaina Helsingin Jäähallissa. Kärpät vei ensimmäisen kohtaamisen kotonaan jatkoajan jälkeen lukemin 3-2, ja johtaa siten sarjaa

Kolmesta voitosta pelattaessa toinen ottelu on hyvin tärkeä. Sarjaa johtavalla Kärpillä olisi mahdollisuus siirtyä 2-0 -johtoon ja kiinni jo suhteellisen vahvaan otteeseen finaalipaikasta. Se vaatisi kuitenkin vierasvoittoa.

IFK luottaa pudotuspeleissä kovaan kotikenttään. IFK oli hävinnyt viimeksi kotonaan ennen ensimmäisen kierroksen Ilves tappiotaan joulukuun alussa. Kotivoitto tasoittaisi sarjan otteluvoitot, ja antaisi IFK:lle mahdollisuuden keskittyä ottamaan yksi voitto kolmesta Oulun pelistä.

Sarjan ensimmäinen ottelu ratkesi vasta jatkoajan jälkeen. Usein jatkoaikavoitot voivat olla pudotuspelisarjan kääntäviä asioita. Tässä sarjassa lienee kuitenkin turha puhua vielä käänteestä, sillä kyseessä oli vasta avausottelu, jossa pelattiin alkuasetelmista. Tästä eteenpäin sarja joko jatkuu ensimmäisen ottelun raiteilla, tai mahdollisesti nähdään käänteitä johonkin suuntaan.

Tuttuun tapaan ennakkoveikkaukset sarjan alusta menivät jälleen pieleen: IFK:n maalilla aloitti Ilves-sarjan sankari Jan Lundell ja Dave Stathos sai tyytyä jälleen istumapaikkaan. Yhden asian väärin veikkaaminen olisi kuitenkin jo saavutus sinänsä. Nikläs Bäckström on Kärppien ratkaisupelaaja.

Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Lundellin esitykset ovat jatkuvasti suurennuslasin alla, ja IFK:n hyökkäys voisi pystyä onnistuessaan iskemään jopa Bäckströmin taakse tarvittavan määrän maaleja kotiottelussaan. Luultavasti pelissä tilanne on kuitenkin sellainen, että ilman oman maalivahdin onnistumista ei kumpikaan lähde voitto taskussaan valmistautumaan seuraavaan otteluun.

Eri välisarjalohkoissa pelaavat joukkueet eivät ole toisilleen kaikkein tutuimmat. Kauden aikana pelattiin neljä ottelua, ja nyt pudotuspeleissä yksi. Vaikka pelivideot ovat luonnollisesti olleet käytössä ennen sarjan alkua opettavat varsinaiset pelit enemmän joukkueista. Voitaneen siis olettaa, että sarjan toisessa ottelussa vastustajan peli pitäisi olla hyvin selvillä.

Ottelusarjan toisessa pelissä pelaajien fysiikan merkitys voi myös korostua. Helsingin pienemmässä kaukalossa fyysisellä pelillä voi saavuttaa hyviä tuloksia. Siihen kyetäkseen pelaajan pitää kuitenkin olla hyvässä kunnossa. Kuluttavat pudotuspeliottelut ovat saattaneet syödä parasta terää voimavaroista.

Sarjan toisessa ottelussa mitataankin pelaajia todella. Testissä ovat niin kantin kestäminen, taktinen ymmärrys kuin fyysinen kuntokin. Kaikki osat mielenkiintoiseen näytelmään ovat kasassa. Pelin jälkeen sarjan jatkon suhteen ollaan huomattavasti viisaampia.

» Lähetä palautetta toimitukselle