Maalivahdit
8
Sami Rajaniemi
50. 90,24%, 2,56
Kantoi päävastuun tälläkin kaudella Jukureiden veräjällä ja selviytyi tehtävistään hyvin. Puolustuksen virheiden vuoksi joutui ajottain tekemättömään paikkaan maalinsuulla, mutta kokonaisuudessaan kausi oli onnistunut.
6
Juhana Aho
15. 88,89%, 2,47
Aloitti kauden hyvin, mutta lokakuun lopun KooKoo-ottelussa tulleen loukkaantumisen jälkeen kadotti vireensä täysin. Paluun jälkeen peliaika jäi vähiin ja jäälle päästyään torjuntatyöskentely oli hapuilevaa.
Puolustajat
7,5
Anttoni Honka
11. 2+2=4, -7
Teki loppukaudesta lyhyen piipahduksen Mikkeliin. Alku oli hankala, mutta pelien edetessä toi paljon kiekollista osaamista Jukureiden alakertaan. Puolustuspelaaminenkin parani koko ajan, mutta siinä Hongalla on kuitenkin selvä kehityskohde.
7
Teemu Suhonen
42. 7+12=19, +5
Viime kauden tehopuolustajan alkusyksy oli odotetun vahva, mutta sen jälkeen suoritustaso ja tehot laskivat jyrkästi. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen teki ainoastaan yhden maalin, helmikuun alussa jukuripaidassa viimeiseksi jääneessä ottelussa Ilvestä vastaan. Siirtyi siirtorajalla Tapparaan.
8
Mikko Kokkonen
56. 3+16=19, -16
Puolustajanuorukainen teki lopullisen läpimurtonsa liigatasolle pelaten vahvan kauden. Kehittyi kauden aikana paljon kiekollisessa pelissä ja oli 19 tehopisteellään Suhosen kanssa joukkueen tehokkain puolustaja. Kokemattomuus näkyi vielä ajoittain virheinä. Jatkaa kehittymistään Mikkelissä seuraavat kaksi kautta.
7
Ville Hyvärinen
57. 0+2=2, 0
Hyvärinen täytti oman roolinsa totuttuun tapaan. Kiekollisessa pelissä ajoittain vaikeuksissa, mutta vastaavasti oman pään hoiti varsin mallikkaasti, mikä onkin kuopiolaiskasvatin omin alue. Todellinen soturi ja blokkaustilaston kärkinimiä 34 peitetyllä laukauksella.
6
Aleksi Salonen
38. 2+13=15, -7
Tapparasta hankittua Salosta kaavailtiin Jukureiden kärkipuolustajaksi, mutta peli ei lähtenyt liitoon missään vaiheessa. Oli kentällä yritteliäs ja sai paikkoja, mutta tuskaili tehottomuuden kanssa. Joulukuussa veti vahvan jakson, mutta sen jälkeen oli edessä jälleen paluu arkeen ja lopulta Salonen jatkoikin helmikuun alussa matkaansa TPS:ään.
9
Samuli Piipponen
59. 5+6=11, +11
Rauhallinen oman pään vartija on kausi kaudelta ottanut kehitysaskeleita ja noussut Jukureiden takalinjojen luottomieheksi. Tehotilaston lukema +11 oli joukkueen selvä kärkilukema. Isokokoinen puolustaja paransi myös pisteellä liigauransa piste-ennätystä, joten kausi oli Piipposelta varsin onnistunut. Kiekollisessa pelissä olisi vielä kykyä ottaa kehitysaskeleita.
7
Jimi Jalonen
49. 2+6=8, -12
Mestiksen LeKistä liigakaukaloihin siirtynyt Jalonen aloitti pirteästi ja otti alkusyksystä melko isoakin kiekollista vastuuta alakerrassa. Kevätkausi oli hankalampi, virheiden määrä kasvoi, eikä syksyn kaltaista pelirohkeutta enää näkynyt. Potentiaalia kuitenkin on hyväksi kiekolliseksi puolustajaksi. Jatkaa jukuripaidassa ensi kaudellakin.
5
Antti Jaatinen
41. 3+3=6, -12
Konkaripuolustaja on periksiantamattomuuden perikuva: taidoiltaan rajallinen pelimies antaa kentälle päästyään varmasti kaikkensa ja taistelee esimerkillisesti omassa päässä. Vastuuta tuli varsinkin kevätkaudella kokoonpanon vajettua. Vajaavaisen liikkeensä ja kiekollisten taitojensa vuoksi joutui kuitenkin turhan usein vaikeuksiin kaukalossa. Sopimus jatkuu, mutta rooli pelillisesti uudistuvan jukuriryhmän tulevaisuudessa on kysymysmerkki.
7
Marlo Koponen
19. 0+4=4, -1
Tuli Ketterästä paikkaamaan loppusyksystä Valtteri Hietasen loukkaantumista. Ennakko-odotukset eivät valtavan korkealla olleet, mutta fyysisesti väkevä Koponen täytti paikkansa mikkeliläismiehistössä mallikkaasti. Keskittyi pitämään oman pään puhtaana, mutta väläytti muutaman kerran myös röyhkeitä nousuja kiekon kanssakin.
7
Valtteri Hietanen
39. 0+4=4, -4
Hietanen jatkoi siitä mitä oikeastaan on koko jukuriuransa tehnyt. Ei häikäissyt, mutta hoiti oman ruutunsa puolustuspäässä varmoin ottein. Tunnistaa oman rajallisuutensa: antaa helpon ykkössyötön, eikä yritä edes muuta. Vaikka häntä ei aina kentällä huomaakaan, niin poissaolon marraskuisen loukkaantumisen aikana huomasi selvästi.
Hyökkääjät
8,5
Turo Asplund
58. 10+27=37, -4
Tunnollinen kahden suunnan sentteri johti Jukureiden ykkösketjua ja iski tauluun liigauransa ennätyspisteet. Jalkanopeus on hiipumaan päin, mutta älykkään hyökkääjän pää ja kädet tekevät edelleen tasaisesti tulosta. Olisi voinut käyttää hyvää laukaustaan nähtyä useammin syöttöjen sijaan. Ura jatkuu Sportin riveissä.
9
Markku Flinck
56. 10+14=24, -3
Nosti tasoaan reilusti vaisun viime kauden jälkeen. Sai vastuuta niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimallakin. Luistin liikkui selvästi aiempaa kepeämmin, Flinck rouhi aloituksia tuttuun tapaan, ja jäähymäärä laski huomattavasti. Pisteiden valossakin kausi oli uran toiseksi tehokkain, joten konkari kuului mikkeliläisten onnistujien joukkoon.
9,5
Mika Partanen
30. 12+12=24, -4
Partasen alkusyksyn pilasi loukkaantuminen, mutta kentälle päästyään otti joukkueen ykköshyökkääjän viitan itselleen ja oli johtava pelaaja. Röyhkeän maalintekijätyypin arvosta joukkueelle kertoo sekin, että oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä 12 maalillaan, vaikka pelasi ainoastaan 30 ottelua. Maajoukkuedebyyttinsäkin tehnyt Partanen kiekkoili loppukauden Sveitsissä, mutta palaa tulevaksi kaudeksi sopimuksen mukaisesti Jukureihin.
9
Vadim Pereskokov
45. 14+11=25, -11
Venäläistaituri saapui lokakuussa paikkaamaan loukkaantumisista kärsivää jukurihyökkäystä ja iskikin heti avausottelussaan maalin. Pääsi peliin paremmin ja paremmin sisään kauden edetessä ollen kevätkaudella jo ryhmän vastuunkantajia. Hyvää laukaustaan olisi voinut käyttää useammin varsinkin ylivoimalla. Näppärällä ja vikkeläliikkeisellä hyökkääjällä on vielä ulosmittaamatonta potentiaalikin, joten nähtäväksi jää millaista jälkeä hän tulevalla kaudella mikkeliläisryhmässä saa aikaan.
9
Miika Roine
60. 12+21=33, -1
Joukkueen kapteeni pelasi vahvan kauden ja merkautti liigauransa parhaat pisteet. Taistelijan arvoa ei kuitenkaan mitattu pelkästään tehopisteissä, sillä Roine teki joka ilta valtavan määrän töitä puolustussuuntaankin. Oli sarjan blokkikuningas 40 peitetyllä laukauksellaan.
7
Teemu Henritius
57. 7+11=18, -8
Monikäyttöinen hyökkääjä pelasi siellä missä milloinkin tarvittiin ja sopeutui hyvin rooliin kuin rooliin. Luotettava peluri, joka ei petä, vaan pelaa fiksusti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin ja tuo Jukureiden hyökkäyskalustoon vaihtoehtoja.
7,5
Valtteri Hotakainen
35. 5+4=9, -7
Viime kaudella peliaika jäi melko pieneksi Jukureissakin ja moni ihmetteli, miksi hänet ylipäätään Mikkeliin hankittiin. Päättyneellä kaudella Hotakainen valtasi kuitenkin vahvoillaan otteillaan paikan mikkeliläisryhmän nelosketjusta. Vahvasti kamppaileva työmies, mutta väläytteli myös kiekollisia taitojaan. Tulevalla kaudella roolia on jälleen varmasti tarjolla.
7
Janne Ritamäki
11. 1+1=2, +4
Ritamäen kausi meni pipariksi lokakuussa tulleen loukkaantumisen takia, jonka vuoksi joutui olemaan koko loppukauden sivussa. Täytti siihen asti kuitenkin roolinsa odotetusti ja toi kentälle fyysisyyttä sekä vahvaa luistelua, joita olisi kaivattu myös kauden edetessä.
6
Ville Leskinen
42. 4+7=11, +5
Viime kaudella tehdyt 11 täysosumaa herättivät odotuksia Leskistä kohtaan. Syyskausi meni laitahyökkääjältä kuitenkin pahasti penkin alle, ja otteet olivat tahmeita: ennen joulua hän teki 20 ottelussa ainoastaan yhden maalin. Kevätkaudella peliesitykset piristyivät huomattavasti, luistin liikkui aivan eri tapaan kuin syksyllä ja Leskinen sai muutamia onnistumisiakin. Kahden vuoden jatkosopimus Jukureihin kertonee myös siitä, että hänessä nähdään potentiaalia.
5,5
Janne Tavi
50. 5+13=18, -9
Kärkiketjuihin KalPasta hankittu Tavi pelasi Jukureissa nousujohteisen jakson, mutta kokonaisuus jäi kuitenkin pettymyksen puolelle. Sai paljon vastuuta ja teki kiitettävästi töitä, mutta tehot olivat täysin kadoksissa. Kauden avausmaali näki päivänvalonsa joulukuun lopulla ja sen jälkeen pelasikin parhaan jaksonsa Jukureissa ennen kuin siirtyi siirtorajalla HPK:hon.
6
Joonas Kalliola
57. 5+6=11, -10
Kalliolan kausi oli hyvin vuoristoratamainen. Parhaimmillaan oli käyttökelpoinen voimahyökkääjä, mutta vastaavasti oli pitkiäkin pätkiä täysin poissa kuvasta. Paransi selvästi kevätpuolella, mutta kaipaa tasaisuutta otteisiinsa. Ainekset luotettavaksi alaketjujen pelaajaksi on olemassa.
5
Nestori Lähde
55. 1+2=3, -9
Mikkeliläisryhmän monivuotinen luottosoturi jäi melko pienelle vastuulle päättyneellä kaudella. Toi kentälle taisteluasennetta ja taklauksia, mutta siihen Lähteen panos oikeastaan jäikin. Vahvana kiekonsuojaajana sai luotua joitakin tilanteita hyökkäyspäässä, mutta kaiken kaikkiaan anti hyökkäyssuuntaan oli hyvin vähäistä.
7
Julius Vähätalo
60. 11+10=21, -5
Uransa tehokkaimman liigakauden pelannut Vähätalo aloitti syksyllä kärkiketjuissa ja onnistuikin siinä roolissa tehojen valossa varsin hyvin. Kauden edetessä tehot kuitenkin katosivat ja pelipaikkakin löytyi loppukaudesta nelosketjusta. Ominaisuuksia olisi vielä nähtyä parempaankin, joten nähtäväksi jää mitä tulevalla kaudella tapahtuu.
8
Kristian Tanus
17. 4+2=6, -5
Hyökkääjälupaus tuli siirtorajalla Jukureihin ja toi liikettä sekä juonikkuutta hyökkäyspäähän. Oli parhaimmillaan joukkueen kärkinimiä, mutta loppua kohden hieman hyytyi. Fysiikassa on taiturimaisen keskushyökkääjän selvästi isoin kehityskohde. Ison potentiaalin pelaaja, joka voi tulevalla kaudella olla tärkeä palanen Jukureissa.
7
Henri Nikkanen
9. 2+0=2, +1
Loppusyksystä tullut loukkaantuminen pilasi hyökkääjälupauksen kauden. Ehti kuitenkin alkusyksyn kamppailuissa osoittamaan, että pärjää liigavauhdissa ja avasi pistetilinsäkin miesten peleissä. Tulevalla kaudella fiksulla keskushyökkääjällä on uusi näytönpaikka Liigassa.
8
Jesper Piitulainen
59. 12+16=28, -9
Varakapteeni Piitulainen kuuluu Jukureiden luottohyökkääjiin. Liukasliikkeinen pelaaja kamppailee kentällä aina kovalla tarmolla ja pyrkii sytyttämään joukkuetta. Tehojakin Piitulaiselta syntyy tasaisesti, mutta niitä häneltä voisi odottaa vielä hieman enemmänkin.
Yllä mainittujen lisäksi Jukureiden paidan ylleen kauden aikana pukivat maalivahdit Eetu Randelin ja Benjamin Kallio, puolustaja Roope Laavainen sekä hyökkääjät Heikki Huttunen ja Harri Kainulainen.