Miika Wiikman jatkaa HPK:n maalilla

LIIGA / Uutinen
HPK ilmoitti perjantaina, että mestaruuden takuumies Miika Wiikman torjuu kiekkoja ritaripaidassa myös tulevalla liigakaudella.

Wiikmanilla oli kokoajan sopimus HPK:n kanssa, mutta epäselvyydet Hartford Wolf Packin AHL-sopimuksen johdosta aiheuttivat Kerholle uhan ykkösmaalivahdin lähdöstä. Nyt asia on kuitenkin selvitetty ja Wiikman jatkaa Hämeenlinnassa.

- Viimeiset viikot ovat olleet epäselviä Miika Wiikmanin pelipaikasta. Nyt olemme päässeet kanadalaisen agentin kanssa sopimukseen. Wiikmanilla oli kolmivuotinen sopimus, jota oli jäljellä yksi kausi ja sitä on nyt vähän viilattukin, jotta kaikki osapuolet olisivat tyytyväisiä, kommentoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

- Miika allekirjoitti kyllä sopimuksen Hartfordiin, mutta kyllä öistenkin keskustelujen jälkeen pääsimme siihen lopputulokseen, joka miellyttää kaikkia, Korpela jatkaa.

Maalivahtivalmentaja Jari Kaarela puolestaan ampuu alas mahdolliset spekulaatiot Wiikmanin motivaatiosta HPK:n puolesta pelaamiseen.

- Miika teki täysin itse valintansa täällä jatkamisesta. Se varmasti kertoo siitä, että motivaatiota Kerhon edustamiseen riittää.

Wiikman valittiin mestaruuteen päättyneellä kaudella pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. HPK:n ringissä on selvän ykkösvahdin lisäksi kolme muuta maalivahtia; Eero Väre, Mikko Tolvanen sekä Juha Toivonen.

Joukkue hahmottumassa

HPK:n joukkueessa jatkavat try-out-sopimuksella puolustaja Mikko Mäenpää ja hyökkääjä Jarno Kantelus. Lisäksi omista junioreista harjoitusringissä ovat olleet Lauri Seppä ja Antti Kerälä.

Ryhmä toipuu myös parista loukkaantumisesta, sillä Hannu Väisänen ja David Schneider ovat toistaiseksi sivussa.

- Väisänen menee polven tähystykseen. Schneiderilta leikattiin pahasti hajonnut olkapää pian viimeisen pelin jälkeen. Ihan kaikki eivät olisi pystyneet sillä pelaamaan ollenkaan. Tarkkaa diagnoosia täyteen pelikuntoon pääsemisestä ei vielä ole, todennäköisesti sarja-avauksessa pelaa kuitenkin, valmentaja Jukka Jalonen kommentoi loukkaantumisia.

Kerhon joukkue on pääpiirteittäin valmis, mutta muutoksiakin odotetaan kauden mittaan. Jalonen ennakoi tulevasta kaudesta raskasta ja haastavaa.

- Super Six -turnaus tulee rasittamaan joukkuetta. Lähes kaikki viikot pelataan kolme ottelua viikossa. Tämä tuo haastetta myös valmentajalle.

- Laaja rinki tarvitaan, kuten meillä onkin. Ainahan on lisäksi mahdollista, että joku pelaaja vielä jossain vaiheessa hankitaan tarvittaessa.

NHL-sopimuksen myötä joukkueesta poistuneelle Petteri Wirtaselle löytyy pätevä korvaaja omasta ryhmästä.

- Wirtasen lähtö oli hyvinkin odotettu ja täytyy olla tyytyväinen miehen puolesta. Loikas paikkaa hänet varmasti ja on ollut aina sellainen pelaaja, joka loistaa tiukassa paikassa, kuten Ässiä vastaan keväällä, Jalonen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle