Asetelmat ovat muuttuneet

LIIGA / Ennakko
HPK-vahti Mika Järvinen oli tappiosta huolimatta liekeissä Kärppiä vastaan.
Vaikeita aikoja elelevän JYPin vieraaksi Synergia-Areenalle saapuu HPK. Jyväskyläläiset hakevat edelleen vastauksia avauserän unisuuteensa, kun taas vierailijat hyppäävät kaukaloon erittäin mallikkaiden otteiden säestämänä.

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi 18.10 ja tuolloin kamppailuun lähdettiin varsin erilaisista lähtökohdista. JYP oli koko sarjan piikkipaikalla ja tuntui napsivan pisteitä ilta toisensa jälkeen, vaikka pelaaminen ei olisikaan aina ollut halutulla tasolla. HPK taas kamppaili ailahtelevuuteensa kanssa, ja ehjä 60 minuutin suoritus tuntui olevan liikaa vaadittu.

Kuukaudessa on kuitenkin kaikki käntynyt päälaelleen. Hurrikaanipaidat ovat tulleet ryminällä alas kärkisijoilta, eivätkä ole pelanneet hyvää avauserää luoja ties kuinka pitkään aikaan. HPK:n yhdeksän ottelun voittoputki taas katkesi vasta viime lauantaina Kärppien vieraana, mutta tappiosta huolimatta oli joukkueen esiintymisessä Oulusssa paljon hyvää.

Kaikki tämä kertoo siitä, miten nopeasti asiat voivat muuttua kotoisessa kiekkoliigassamme. Hurrikaani vaipui horrokseen, ja on onnistunut kaapimaan vain yhden voiton varsinaisella peliajalla joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen. Hämeenlinnalaiset taas ottivat opiksi, ja aloittivat huiman voittoputkensa juuri tuosta edellisestä JYP-kamppailusta.

Sarjan toiseksi parhaalle vierasjoukkueelle on tiistaina pelattava ottelu jo kolmas perättäinen vierasjäällä. Kymmenen ottelun voittoputki jäi HPK:lta haaveeksi, mutta tappiosta huolimatta joukkue venyi Kärppiä vastaan aina jatkoajalle saakka. Varsinaisella peliajalla HPK on hävinnyt viimeksi 16.10.

HPK on löytänyt tavan kääntää tiukat ottelut voitokseen. Tiiviin puolustuksen, erinomaisen maalivahtipelin sekä periksiantamattomuuden avulla pistesaldo on alkanut karttumaan todella mukavaa tahtia. Samat keinot ovatkin joukkueen avainaseita myös Jyväskylän vierailulla.

HPK:lta ottelun joutuu jättämään sivuun Kärppä-ottelussa vakavasti loukkaantunut Aleksi Laakso. Jesse Saarisen, Arsi Piispasen, Juha Alénin sekä Juuso Hongan pelaaminen on vähintäänkin epävarmaa.

JYP-traktorin himmeät etuvalot

JYPin otteita on leimannut jo pitkään heikko pelaaminen - etenkin avauserissä. Joukkue on päästänyt vastustajansa ottelun alkupuoliskolla karkumatkalle, ja traktorin valot on saatu täysin päälle vasta myöhemmässä vaiheessa kamppailua. Kolmannessa erässä Hurrikaani on usein löytänyt taas vauhtinsa, mutta parin maalin karkumatka on vaikeaa kammeta umpeen ottelun loppuhetkillä.

Tapparaa vastaan joukkue siinä onnistui - kuin ihmeen kaupalla. Porin vierasreissulta joutui JYP taas palaamaan kotiin tyhjin käsin.

Lienee sanomattakin selvää, että isäntien tekemisen on parannuttava tiistai-illaksi, mikäli joukkue haluaa haastaa tulikuuman HPK:n. Suurin osa ongelmista on varmasti pelillisiä, mutta myös korvien välisellä osastolla on parantamisen varaa. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla ei joukkueen otteissa ole näkynyt sitä tunnettua JYP-henkeä pitkiin aikoihin.

JYP-rosterista loukkaantumispeikko on puraissut Petr Hubacekia sekä Max Wärniä. Poissa on myös pelikieltoaan kärsivä Ramzi Abid. Matias Myttynen sen sijaan lienee palailee liigajäille oltuaan jo hakemassa pelituntumaan JYP-Akatemian riveissä lauantaina.

Aloittavana maalivahtina toimii hyvin suurella todennäköisyydellä Tuomas Tarkki.

Seuraa Heitä

Lars Eller #20 | Pittsburgh

Keskushyökkääjä

Tappara-ottelun sankari on aloittanut taipaleensa JYP-paidassa lupaavasti, vaikka pitkä tauko tositoimista vielä näkyykin. Pystyykö tanskalainen nostamaan tasoaan tiistai-iltana HPK:ta vastaan?

Eric Fehr #21 |

Keskushyökkääjä

Kerrostalon kokoinen kanukki on ollut eräs HPK:n kuuman jakson avainnimistä. Iso jässikkä käsittelee hyvin kiekkoa, omaa tarkan maalivainun ja tahkoaa liigaa yli piste per peli -tahtia. Heiluuko verkko myös Jyväskylässä?

» Lähetä palautetta toimitukselle