Jokerit haastaa sarjakärjen kotonaan

LIIGA / Ennakko
Kauden avauskohtaamisessa Kärpät väänsi Jokereista voiton.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Jokerien ja Kärppien välisissä peleissä on jo vuosikausia ollut ripaus ylimääräistä latausta tavanomaiseen liigaotteluun verrattuna. Kun joukkueet kohtasivat Oulussa lokakuun alussa, pelasivat ne huippuottelun, jonka Kärpät käänsi edukseen päätöserässä. Laadukasta kiekkoviihdettä on luvassa myös tiistaina, kun joukkueet asettuvat vastakkain toista kertaa, tällä kertaa helsinkiläisten kotikaukalossa.

Kuntokäyrät

Jokerit on kerännyt edellisistä viidestä ottelustaan pisteitä vain samaiset viisi. Samalla joukkue on valunut sarjataulukossa kuudenneksi. Kärjessä, viiden pisteen päässä, porskuttaa tiistain vastustaja Kärpät, joka tosin on pelannut yhden ottelun enemmän.

Pelillisesti Jokerit on ollut pääosin edelleen hyvässä vireessä, mutta suoritustaso on ailahdellut otteluiden sisällä. Tehokkuudessa ja maalivahtipelaamisessa on lisäksi ollut edelleen toivomisen varaa.

Kärpät puolestaan napsi menneen viikon kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä, kun se kukisti Ilveksen varsinaisella peliajalla, Bluesin voittomaalikilpailussa ja HPK:n jatkoajalla. Oululaisten peli on ollut hyvin uomissaan, vaikka toimivien ketjukoostumusten löytäminen onkin ollut haastavaa.

Ratkaisun paikat

Oululaisten menestyksen salaisuus on ollut tehojen tasainen jakaantuminen kaikille kolmelle kärkiketjulle. Menneellä viikolla seitsemän kärppäpelaajaa onnistui maalinteossa, heistä Joonas Komulainen, Miikka Salomäki ja Kyle Turris kahdesti.

Tiistain kotijoukkue puolestaan on edelleen ollut pitkälti ykkösnyrkkinsä varassa. Tomi Mäki ja Teemu Pulkkinen osuivat menneellä viikolla kumpikin kertaalleen, mutta kaikkien muiden maalien kohdalle tekijäksi merkittiin Ilari Filppula, Steve Moses tai Erik Karlsson.

Mikäli Jokerit tahtoo tiistaina – ja jatkossa – taistella pisteistä, täytyy esimerkiksi Pulkkisen, Jani Ridan, Riku Hahlin ja Teuvo Teräväisen pystyä nousemaan ratkaisijoiksi.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet ovat kärsineet viime aikoina loukkaantumisista. Siinä missä Kärppien tilanne on ollut suhteellisen stabiili, Jokerien kokoonpano on elänyt jatkuvasti. Viimeisin muutos oli tosin myönteinen, kun Teräväinen palasi tositoimiin kuukauden huilin vaatineen sormivamman jälkeen.

Myös tiistaille helsinkiläisryhmään tulee kaksi muutosta, sillä Matti Lamberg tulee takaisin pelaavaan kokoonpanoon yhden ottelun huilin jälkeen, ja Petteri Lindbohm joutuu sivuun pelikiellon vuoksi. Lambergin tieltä pudonnee Markus Hännikäinen, Lindbohmin tilalle noussee Nico Manelius.

Kärppien Juho Keränen ansaitsi lauantain kierroksella kolmen pelin kakun. Hänen paikkansa vieraiden nelosketjussa ottanee Simon Suoranta.

Seuraa Heitä

Jani Rita # |

Laitahyökkääjä

Laituri loukkaantui Oulussa ja oli kuukauden verran sivussa, mutta vaikka otteluita on kertynyt toipumisen jälkeen jo puolenkymmentä, ei Rita ole päässyt vielä parhaaseen vireeseensä. Edellinen maali on syyskuulta, ja sen jälkeen tilille on kertynyt yli 30 laukausta ilman toivottua tulosta.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Liigan piste- ja maalipörssien kärkinimi katkaisi kauden pisimmän kuivan kautensa lauantaina jatkoaikamaalillaan. Viimeksi Haataja kuritti Jokereita kahden maalin edestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle