Kriisikaksikon kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Torstaina Forssassa iskevät yhteen kaksi joukkuetta, joilla juhlimisen aiheet ovat olleet viime aikoina vähissä. Niin FPS kuin Salamatkin ovat esiintyneet lähinnä surkeasti jo pari viikkoa, eikä pistepussi ole kummallakaan karttunut toivotulla tavalla.

FPS ja Salamat kohtasivat juuri viime viikolla Kirkkonummella, josta Palloseura nappasi 5-3-voiton. Pelin jälkeen Salama-valmentaja Niki Andersson oli jo valmis vaihtamaan sarjasijoituksia Palloseuran kanssa, sillä Salamoiden esitykset eivät viime aikoina ole vakuuttaneet ketään - vähiten käskijä Anderssonia.

- Olen niin pettynyt tuohon porukan ilmeeseen, ettei tosikaan. Olisi joku kilpailusääntö, joka antaisi meidän vaihtaa Forssan kanssa paikkoja, sillä me emme ansaitse olla menossa pudotuspeleihin, Andersson päivitteli pelin jälkeen.

Asiat eivät kääntyneet yhtään positiivisempaan suuntaan Salamoiden seuraavassa ottelussa, kun joukkue jäi pisteittä junioripitoisen Haukkojen kotipäätöksessä. Salamat laukoi ahkerasti, mutta Haukkojen vahti Eero Väre jätti Salamat vain yhteen osumaan ja Salamoiden surkeus sai jatkoa. Ansaitusti.

Jos esityksestä pakko oli jotakin positiivista hakea, niin maalivahti Simo Vehviläinen palasi tasolleen ja puolustaja Ville Vuorisaari palasi kokoonpanoon polvivaivojen jälkeen. Negatiivista oli sen sijaan sitäkin helpompi löytää, sillä joukkueen maalinteko on jo pidemmän aikaa tökkinyt. Haukkoja vastaan 58 vetoa ja 57 torjuntaa alleviivasivat viime aikojen ongelman.

FPS kamppailee suorasta säilymisestä

Joukkueista kovempi panos on kotijoukkueella, joka yrittää välttää karsintoihin joutumista. FPs majailee yhdeksännellä sijalla vain pisteen karsintaviivan alapuolella olevasta Hermeksestä, jolla on yksi peli vähemmän pelattuna kuin forssalaisilla.

Palloseura saa kuitenkin pienen sisäradan loppukauden kiriin, sillä se pelaa kaikki kolme jäljellä olevaa otteluansa kotonaan ja Hermeksellä on vaikea loppukauden ohjelma. Kokkolalaiset joutuvat kohtaamaan kahdesti Sportin, kerran Jukurit ja vielä vieraissa FPS:n tämän illan vastuksen Salamat.

Palloseuran esitykset viime aikoina eivät kuitenkaan ole hivelleet silmää, sillä takkiin on tullut niin kotona kuin vieraissakin. Pahiten suossa ovat tallustaneet ykköshyökkääjät Janne Jokila ja Tuomas Suominen, joita pelaaminen alkaa kiinnostaa vasta hyökkäyspäässä ja puolustaminen jää muiden harteille. Tästä syystä Sokka on hajoittanut lähes koko kauden yhdessä pelanneen kaksikon, jotta puolustuspelaamiseen tulisi edes hieman järkeä.

Yleisilme FPS:ssa on ollut suorastaan heikko, eikä tekisi huonoa vaikka joukkueen ns. tähtipelaajat ottaisivat mallia Toni Ronkaisesta tai Pekka Rautiosta, jotka tuttuun tapaansa painavat sata lasissa illasta toiseen. Vaikka maalivahti Janne Kurikka ei viime aikoina ihmesuorituksiin ole venynytkään, olisivat lukemat kaksinumeroiset jos Kurikka pelaisi samanlaisella asenteella kuin Palloseuran diivailijat.

» Lähetä palautetta toimitukselle