Liigavahti jälleen Salamoiden kiusana

MESTIS / Ennakko
Salamoiden onnistuneen alkukauden suurin kauneusvirhe on ollut maaleitta jääminen viikko sitten Hokkia ja liigalaina Mika Pietilää vastaan. Kotiottelu FPS:ää vastaan tarjoaa samansuuntaisen haasteen, sillä vierailijoiden maalia vartioi Lukon Antti Jokela. Ylemmän keskikastin Salamat on suuri suosikki, mutta pirteän ennakkoluulottomasti ovat forssalaisetkin kautensa aloittaneet.

Salamat on tehnyt iloisella hyökkäyspelillään komeaa jälkeä kotikaukalossa. Voitto-otteluissa Hermestä, KooKoota ja Sportia vastaan vastustajan verkko heilui yhteensä 16 kertaa. Väliin on mahtunut kuitenkin yksi merkittävä takaisku, sillä Hokkia vastaan salamapelaajat eivät onnistuneet toimittamaan kiekkoa kertaakaan Kärpistä lainatun Mika Pietilän taakse, ja ottelu päättyi 0-1.

Torstaina Salamat saa toistamiseen liigavahdin riesakseen, kun Rauman Lukon Antti Jokela saapuu keikkatyöläisenä FPS-maalille. Pelkillä liigavahdin torjunnoilla FPS ei kuitenkaan pisteitä mukaansa saa. Hokki varjeli oman maalinsa edustaa tarkasti taistellen, ja samaa vaaditaan myös forssalaispuolustukselta.

Ennen kauden alkua FPS arvioitiin tylysti sarjan hännille, mutta nuori joukkue on aloittanut kauden erittäin pirteästi. Takana on jo kolme voittoa, ja niiden takana on myös onnistuneita peliesityksiä. Yksikään osa-alue ei ole pettänyt, ja Amerikan tuliainen Janne Jokila on osoittautunut todelliseksi timantiksi. Kaukalon omassa päässä urallaan eteenpäin mielivää FPS:n supertähteä ei usein näe, mutta jos iskee seitsemässä ottelussa tehot 8+3, liekö sillä niin väliäkään. Tehotilastolukemakin ketjulla on selkeästi plussan puolella.

Vahvoja onnistujia ovat olleet myös Ilveksen nuorista siirtynyt 196-senttinen Tommi Välimaa, jonka viiden ottelu saavutukset (3+1, +5) ovat komeaa katsottavaa. Monivuotinen FPS-pakki Jussi Kulmala taasen johtaa Mestiksen tehotilastoa lukemallaan +6 yhdessä Sportin Aniket Dhadphalen ja Salamoiden ykkösketjun tsempparin Immo Suutarisen kanssa.

Salamat vie, FPS vastaiskee?

Kirkkonummella forssalaispisteet ovat kiven alla. Salamoiden materiaali on kenttäpelaajien osalta tasokkaampi, ja peli mukavasti kohdillaan. Erityinen vahvuus on puolustajien kiekollinen peli ja aktiivinen hyökkäysten tukeminen. Puolustajat Ville Uusitalo (3), Lasse Korhonen (3), Antti Nyrhinen (2) ja Joni Purola (1) ovat vastanneet puolista Salamoiden maaleista.

Torstain pelin kaltainen ottelu päättyy vierasvoittoon noin kaksi kertaa kolmesta, mutta isäntien heikko kohta voi piillä mahdollisessa vaillinaisessa valmistautumisessa. Edellisen kierroksen 6-2-voitto Sportista oli sen verran upea näytös, että työhaalarien pukeminen FPS:ää vastaan saattaa jäädä puolitiehen. Saattaapa osalla salamapelaajista lisäksi välkkyä mielissä jo lauantaina odottava Tikkurilan kuuma paikallispeli.

- Huolettaa tosi paljon, ettei käy toistamiseen kuten Hokin kanssa. FPS on ansaitusti seitsemässä pisteessä. Se on hullun lailla taisteleva, kovaa luisteleva, tsemppaava ja yritteliäs joukkue, Salamoiden päävalmentaja Niki Andersson toteaa.



"Jos joku haluaa maistaa sitä oksennusta uudestaan, be my guest."

- Hallitaan varmaan pelivirtausta, ja FPS iskee nopeilla vastaiskuilla. Yhtään en halua antaa viestiä, että ottelu olisi helppo. Meillä on ykkösmaalivahti Simo Vehviläinen maalissa ja paras mahdollinen kokoonpano kentällä. Meillä oli kopissa tosi pettyneitä jätkiä Hokki-ottelun jälkeen, ja jos joku haluaa maistaa sitä oksennusta uudestaan, be my guest. Tämä on moraalinen testi ja mittari meille, korostaa Andersson.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuvat polven rustovauriota levolla paranteleva puolustaja Joni Flod sekä hyökkääjä Markku Flinck, jota varusmiespalvelus pitää otteessaan. FPS:ltä sivussa on pitkäaikaispotilas Asko Rantanen. Tärkeä alivoimapelaaja Markus Leppänen väänsi nilkkansa edellisessä ottelussa, mutta oli keskiviikkoiltana harjoituksissa ja pystynee pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle