Riittääkö FPS:n vastarinta?

MESTIS / Ennakko
FPS:ää ja Salamoita erottaa sarjataulukossa kahdeksan sijaa, joten tiistai-illan suosikista ei ole epäselvyyttä. Komeaan vireeseen yltynyt Salamat on kuitenkin ollut kotikaukalossaan hankaluuksissa sitkeän forssalaisryhmän kanssa, joten vahvaan vastarintaan kirkkonummelaiset saavat Forssassa varautua.

Salamoiden tällä hetkellä hallussa pitämä toinen sija on tullut monille yllätyksenä, mutta odotuksia paremmin on sujunut syksy myös Forssassa. Paperilla varsin nimetön ja jumboksi tuomittu joukkue on nopea, nälkäinen ja sitkeä, ja siten hankala vastus. Play off –haaveetkin vihreäpaidoilla vielä elävät. Alkusyksyn jälkeen tahti hieman hiipui, mutta viime otteluissa Hermeksestä ja Haukoista otettujen peräkkäisvoittojen myötä pudotuspeliviivan ylle on matkaa vain neljä pistettä.




FPS:n 5 viimeisimmän ottelun tehokkaimmat
pp m s p JA-tähdet
1. Tuomas Suominen lh 3 1 4 6
2. Janne Jokila lh 2 2 4 0
3. Jussi Kulmala p 1 2 3 5
4. Tommi Välimaa kh 1 2 3 2
5. Markus Leppänen lh 1 2 3 2

Vierailija Salamat on tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa. Kirkkonummelaiset ovat saaneet vähintään yhden pisteen jo yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta, ja viimeksi Sport jäi jalkoihin peräti 6-0. FPS on kuitenkin ollut pirullinen kanto kaskessa.

Ensimmäisessä Kirkkonummella pelatussa keskinäisessä ottelussa Salamoiden asenne ja puolustuspelaaminen notkahtivat, ja FPS käytti tilanteen hyväksi erittäin tehokkaasti. Pisteet matkasivat 5-7-tuloksen jäljiltä Forssaan.

Uudempi kohtaaminen oli Salamoiden kotihallissa joulukuun ensimmäinen päivä, ja silloinkin terävästi esiintynyt FPS piti isäntiä pinteessä. Vasta kolmannessa erässä Salamat karkasi 5-2-voittoon.

- Jälkimmäisessä Kirkkonummen pelissä ensimmäinen erä oli ihan hyvä meiltä, mutta sitten ote lähti katoamaan ja selkäranka napsahti aika helposti Salamoiden 3-2-maaliin, ja ne tekivät vielä pari lisää. Näihin peleihin nähden puolustusta pitää saada paljon tiiviimmäksi, FPS:n kakkosvalmentaja ja joukkueenjohtaja Pasi Vuorela tuumii.

Maalivahdit vireessä

Muita joukkueita vastaan forssalaisten puolustuspelaaminen on jo tiivistynyt, sillä joukkueen otteluiden maalikeskiarvot ovat laskeneet huomattavasti alkukaudesta. Viidestä viimeisestä kamppailusta joulukuun Salamat-ottelu on ainoa, jossa FPS:lle on tehty enemmän kuin kaksi maalia. Iso osansa on ollut ensimmäistä Mestis-kauttaan torjuvalla maalivahti Janne Kurikalla, joka on ollut marraskuun pelitauon jälkeen vahvassa vireessä ja nostanut torjuntaprosenttinsa jo 91,32:een.




Salamoiden 5 viimeisimmän ottelun tehokkaimmat
pp m s p JA-tähdet
1. Karo Koivunen lh 3 5 8 4
2. Sami Ryhänen kh 3 4 7 5
3. Ari Katavisto lh 3 3 6 3
4. Antti Nyrhinen p 1 3 4 3
5. Lasse Korhonen p 1 3 4 0

Jos peli on tiistaina yhtä avointa kuin Kirkkonummen kamppailuissa, FPS tarvitseekin vahvaa maalivahtipeliä, sillä Salamoiden hyökkäystyöskentely on ollut tehokasta läpi syksyn. Sami Ryhäsen tehoketju on kaikille Mestistä seuraaville tuttu, mutta viime peleissä vahvaa roolia ottaneen kakkosketjun laitahyökkääjä, perussalama Ari Katavistokin on noussut koko sarjan pistepörssissä jo 11:nneksi.

Myös kirkkonummelaisten puolustuspelaaminen on tarkentunut. Viime viikon kolmessa ottelussa salamamaaliin livahti vain kolme kiekkoa, ja maalivahti Simo Vehviläinen torjui kauden toisen nollapelinsä. Muutoksena viime viikkoon vierailijoiden kokoonpanossa on, että Tomas Sinisalo on nuorten maajoukkueleirillä, ja sotimassa ollut Markku Flinck korvaa hänet.

Jonkin sortin henkinen pelote Salamoille voi olla lauantain huima 6-0-voitto Sportista, mutta liiallista hyvänolontunnetta ehkäissee lähihistoria. Alkusyksyn 6-2-Sport-voiton jälkeen Salamat nimittäin hävisi juuri FPS:lle.

Sen verran merkittävä tasoero on, että Salamat on tiistaina selkeä suosikki vieraissakin. Kotietu ei ainakaan tavallista enempää paina, sillä reilun 100 kilometrin matka on suhteellisen lyhyt, ja Forssan kaukalokin on pienehkö Kirkkonummen minilaatikon tapaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle