Salamoilla revanssin paikka

MESTIS / Ennakko
Torstaina Salamoiden vieraaksi Kirkkonummelle saapuu Forssan Palloseura, joka kauden ensimmäisellä visiitillään Kirkkonummelle onnistui kaatamaan kotijoukkueen 7-5-lukemin. Sittemmin FPS:n meno on kuitenkin ollut hyytynyt, joten Palloseuralla on edellään kova tehtävä vahvan kotijoukkueen kynsissä.

Salamoilla on takanaan 8-7-kotivoitto Haukoista, mutta sen tulotapa ei joukkueen valmentaja Niki Anderssonia miellyttänyt alkuunkaan. Hawaiji-kiekko ei yleisesti valmentajia miellytä, eikä Andersson ole tässä katraassa poikkeus.

- Nöyryyttä saatiin viimeksi Forssaa vastaan kantapään kautta, ja yhtä lailla Haukat-ottelussakin. Kyllä se on äijien päistä kiinni, pitää jutella tuosta. Me emme työksemme tätä tee, joten meille ei ole muuta herkkua tarjolla kuin se, että me pärjäisimme. Turha hakea vitutusta ja kurjaa oloa itselleen, Andersson kommentoi turhautuneena.

Hyviäkin asioita ottelusta kuitenkin löytyi, kun vastustajan verkko heilui kahdeksaan otteeseen. Salamoiden alkukauden tutkapari Sami Ryhänen - Karo Koivunen on viime aikoina ollut tehokkaalla pelipäällä, ja tiistaina ketjun kolmantena jäsenenä hyökännyt Timo Korhonenkin esiintyi varsin positiivisesti. Haukkoja vastaan myös Tero Koskirannan johtama kolmoskenttä oli tikissä osuen kolmasti.

Torstaiksi Salamat saa vielä hyökkäyspäähän apuja Espoon Bluesista, kun kolmikko Semir Ben-Amor, Mikko Lehtonen ja Tomas Sinisalo pukevat salamapaitaan. Lehtonen istutetaan ykkösvitjaan Ryhäsen ja Koivusen kanssa, joten Timo Korhonen siirtyy ykkösestä Iippo Suutarisen ja Ben-Amorin keskelle. Sinisalo löytää itsensä kakkosvitjasta Jarno Niinimäen ja Mikko Lepolan kentällisestä.

Tiistain voitosta huolimatta Salamat tuskin luistelee jäälle takki auki, sillä viime kerralla kun takin napit aukesivat FPS:aa vastaan, vieraat nousivat 1-4-tappioasemasta 7-5-voittoon. Tämän muistaa myös Niki Andersson, joka on itsekin takavuosina seissyt Palloseuran penkin takana.

- Forssa niistetään, vähempi ei kelpaa, Andersson laukoo jämäkästi.

Santanen uuniin

FPS asettaa Salamoiden hyökkäysta vastaanottamaan maalilleen Juho Santasen, joka on aloittanut erinomaisesti FPS-maalilla. Debyytissään Santanen nollasi Sportin jäätävällä esityksellä, ja muutamaa päivää myöhemmin mies oli joukkueensa paras pelaaja 4-3-tappio-ottelussa Hermestä vastaan. Torstaina Santaselle tuskin ehtii kylmä tulla, sillä ottelun ennakkoasetelmat ovat melko selkeästi kotivoittoiset.

FPS on viime aikoina kärsinyt maalintekovaikeuksista, mutta ne ongelmat ovat ilmenneet lähinnä kotijäällä. Pienenä tilastokummajaisena FPS on tehnyt keskimäärin maalin enemmän vieras- kuin kotipeleissään, mutta oma verkko sen sijaan on heilunut huomattavasti tiuhempaan vierasjäällä.

Palloseuran suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä puolustuspäässä, jossa tapahtuu liikaa henkilökohtaisia virheitä. Salamoiden kaltaista taitojoukkuetta vastaan ongelmat todennäköisesti korostuvat, sillä forssalaispuolustuksen suurimpiin heikkouksiin kuuluu heikko pelinluku. Forssalaispuolustuksesta ainoastaan Jussi Kulmala voidaan lukea paitsi pelillisesti niin myös pelinluvullisesti keskitasoa parempaan kastiin.

Uusvanhana miehenä Palloseuran rivissä nähdään Niko Nikkilä, joka pelasi viime kauden Palloseuran neloskentässä ja tekee sinne nyt paluun, kun Veli-Matti Savinainen joutuu huilaamaan harjoituksissa saamansa polvivamman takia. Savinaisen lisäksi sivussa on edelleen Asko Rantanen, joka näillä näkymin vahvistaa forssalaisten puolustusta joulutauon jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle