Finaalipaikka katkolla Jukureille

MESTIS / Ennakko
Mikkelin Jukureiden ja Vaasan Sportin välieräsarja on katkolla, kun mikkeliläiset taistelevat jo kolmannesta voitosta. Jo melkein sillassa oleva Sport ei ole tällä kaudella vielä mikkeliläisiä voittanut. Nyt on viimeinen mahdollisuus.

Vaasan Sportin päävalmentaja ja toimitusjohtaja ei ollut valmis edellisen kamppailun jälkeen vielä lyömään hanskoja tiskiin.

- Me ollaan tänä vuonna oltu pahoissa paikoissa ja tultu ylös sieltä. Mulla on semmoinen kutina, että me tullaan tästäkin vielä.

Sportin parasta viisikkoa, nelosta, johtava Ari-Pekka Pajuluoma oli samoilla linjoilla pitkänperjantain Pohjalaisessa.

- Vaikka veitsi on kurkulla, kopissa oli sellainen ilmapiiri että hiiret ja luovuttajat jääköön tänne ja me lähdemme Mikkeliin sellaisella tappamisen fiiliksellä, että nuo pojat tuulettelevat viimeistä kertaa.

Äijämäisen asenteen lisäksi Sport tarvitsee nyt onnistumisia. Vaikka torstainen kamppailu oli laukauksien ja kiekon hallinnan osalta hienoisesti Sportin, todelliset maalintekopaikat olivat kortilla. Ainokainenkin tuli onnekkaan pompun seurauksena.

Juhani Tamminen uskoi tiistain kamppailun jälkeen, että miehistöön tehdään hienosäätöä. Hyökkäyksessä on Oskar Osala ja Marko Santanen, jotka odottavat edelleen irtipääsyä. Nähtäväksi jää kirmauttaako Tamminen heidät jäälle.

Sportin maalilla Håkan Danielsson ei ole suoranaisesti pettänyt, mutta tilastoja katsomalla voi todeta, että tässä sarjassa HD ei ole ollut vaasalaisille se voittava vahti.

Paineet nyt Mikkelissä

Playoff-sarjassa katkaisupeliä pidetään aina vaikeimpana. Voitolla Jukurit varmistaisivat jatkopaikan suoraan kolmessa ottelussa, säästyisi pitkältä ja raskaalta matkalta Vaasaan sunnuntaina, sekä saisi kullanarvoisia lepopäiviä finaaleja varten. Avainasemaan nousee keskittymiskyky, joka pitää pystyä kohdentamaan vain seuraavaan otteluun, ei mahdollisiin finaaleihin.

Pelillisesti Jukureilla ei ole aihetta muutoksiin. Sen peli on toiminut ihailtavan hyvin. Virheitä kyttäävä taktiikka on onnistunut loistavasti virheilevää vastustajaa vastaan.

Viime viikonloppuna joukkuetta vaivannut kuumeaalto, jos se edes missään vaiheessa painoi, on nyt voitettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle