Jukurit isännöi Sportia

MESTIS / Ennakko
Vaasan Sport matkustaa ensi kertaa tällä kaudella Mikkeliin. Mikkeli ja Jukurit on ollut Sportille viime kausina mielekäs vastustaja. Edellinen Sportin tappio sarvipäitä vastaan on kaudelta 02-03. Sport lähtee jatkamaan hyvää Jukurit-historiaansa, Jukurit katkaisemaan sitä.

Joukkueiden edelliset pelit torstailta olivat kovin erilaisia. Sport otti kotonaan väsyneellä esityksellä kuokkaan pirteästi taistelleelta TuTolta. Jukurit kellisti, toistaiseksi sarjan pisteautomaattina tunnetun, Jokipojat kotonaan.

Myötätuulessa

Jukurit on alkukauden vaikeuksien jälkeen päässyt mukavasti liikkeelle sarjassa. Rennot kotivoitot Jokipojista ja Salamista, sekä voittotaipaleen aloittanut TuTo-voitto Kupittaalla ovat tuoneet joukkueeseen voittotahtoa puhkuvan rennon mielialan.

Maalilla kaikki ottelut pelannut Mikko Strömberg on ollut varma ja silmin nähden nauttii selkeästä ykkösvahdin asemastaan. Strömberg jatkanee Jukurien maalilla myös Sportia vastaan lauantaina. Mikko Strömberg on ainoana Mestis-vahtina torjunut kaikki joukkueensa ottelut. Torjuntaprosentti on hyvä 93.29.

Jukurit on onnistunut laajalla rintamalla. Jokipojat-ottelussa peräti 12 pelaajaa pääsi tehopisteille. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kukaan ei nouse suureen rooliin, vaan rintama on tasainen. Pirteästi listasta pomppaa esille oma juniori Iivo Hokkanen, joka on iskenyt tällä kaudella jo kolme pistettä.

Jatkamaan hyvää Jukurit-savottaa

Sport oli torstaina Vaasa Arenalla hengetön. TuTon aktiivinen häirintäpeli hyydytti vaasalaiset kuin seisoville jaloille. Lauantaina Mikkelissä jalat on saatava liikkeelle. Juhani Tammisen mielestä Sportin asennoituminen ja keskittyminen ei ollut vaadittavalla tasolla TuToa vastaan. Myös ennen peliä tehdyillä ketjumuutoksilla oli varmasti osansa heikossa illassa. Pelaajiston sisällä on käynnissä pieni myllerrys, koska viime kausina vastuuta kantaneista pelaajista osa on saanut huomata olevansa vain täytemiehiä uudessa palapelissä.

Aku Limnell on urakoinut Sport-maalilla nyt kuusi ottelua peräkkäin. TuTo-pelissä Limnell torjui monta pahaa tilannetta, mutta oli myös osasyyllinen kahteen TuTon maaliin. Kokenut Marko Härkönen on kärsinyt flunssasta ja ei ollut edes luukulla torstain pelissä. Jukurit-pelin maalivahtivalinta on todella mielenkiintoinen.

Pete Suonpää sai komennuksen Sportin ykkösviisikkoon torstaina ja jatkanee siinä myös Jukureita vastaan. Markus Jämsää paikkamaan tullut Antti Hildén on vielä selkeästi keskenkuntoinen.

Avainasemassa vaasalaisittain on keskittyminen pelaamiseen, eikä jäähyilyyn. Esimerkiksi Sportin ulkomaalaisvahvistukset, Vjatsheslav Fandul ja Chris Allen, toimivat juuri vastakkain torstain pelissä.

- Jukurit on meille mukava vastus viime kausina. Me lähdetään tietenkin jatkamaan niitä hyviä pelejä, kertoi Sportin Mikko Manner.

Se asia on kuitenkin varma, että Sportilla on hurjasti näyttöhaluja TuTo-tappion jäljiltä. Nähtäväksi jää saako Sport-valmennus kanavoitua ne oikein.

» Lähetä palautetta toimitukselle