Kestääkö Sport paineet?

MESTIS / Ennakko
Ennakkoon mielenkiintoinen ja tasainen välieräsarja sai yllättävän alun, kun hampaaton Sport jäi maaleitta Kalevankankaalla. Menneitä ei kannata kuitenkaan muistella, sillä Vaasassa on edessä aivan toisenlainen ottelu. Avainkysymys onkin, miten Sport kestää valtavat voittopaineet?

Tiistaina Jukurit pelasi loistavan ottelun. Se riisui nimekkään Sport-hyökkäyksen aseista lähes täysin ja hyödynsi omat maalipaikkansa hyvin. Sport sen sijaan pelasi yhden kauden heikoimmista otteluistaan mahdollisimman huonossa paikassa. Taululla seisseet lukemat 5-0 kertoivat ottelusta kaiken.

Vain voitto kelpaa

Ottelun asetelma on vaasalaisittain selkeä: voitto on otettava, tai sarja uhkaa katketa heti alkuunsa. Panoksena ottelussa on koko Vaasan liigaunelma, joten nyt jos koskaan jokaisen kotkapaidan on sytyttävä pelaamaan. Kotitappio tietäisi Jukureille erinomaista mahdollisuutta viedä koko ottelusarja suoraan kolmessa pelissä, joten todennäköisesti täyden Vaasa Arenan edessä Sportilla on lähes pakkovoiton paikka.

- Me edetään pienin askelin. Runkosarjan neljäs sija oli yksi askel. Hermeksen kaataminen puolivälierissä toinen ja Jukureiden päänahka huomenna on taas yksi, tuumi luottavainen Juhani Tamminen keskiviikkona.

Sportin pahin ongelma Mikkelin ottelussa olivat karmeat puolustusvirheet. Malliesimerkki tästä oli Chris Allenin avaus, joka päätyi suoraan Tuomo Jormakan lapaan. Hyökkäyspelikin kaipaa lisää asennetta, sillä tiistaina kunnon maalintekopaikat olivat kortilla. Kotiyleisön kannustus luo kuitenkin hyvän paikan taisteluhengen löytämiselle, joten vastaavanlaisesta riemukulusta voittoon on Jukureiden turha haaveilla.

Kestääkö jukuripuolustus?

Jukureiden tuttu viisikkopeli tylsytti Sportin haluttoman hyökkäyspelin täysin. Vaasa Arenalla on odotettavissa erilainen koitos, joten tiistaina ajoittain näkynyt epävarmuus on karsittava pois. Purkukiekkojen kanssa on Jukureiden oltava huolellisempi. Mikko Strömberg ei joutunut nollapelinsä eteen juuri urakoimaan, mutta nyt tarvittaneen jälleen paraatitorjuntoja.

Puolustuksessa ja liikkumisessa on Jukureiden mahdollisuus. Fyysisyys ei ole Jukureiden vahvuus, joten joukkueen on pysyttävä liikkeessä. Jos ottelu ajautuu kulmaväännöksi, on isokokoisempi ja tasolleen palaava Sport vahvoilla.

Ottelu on vaikea ennustettava. Edelliset ottelut eivät vaasalaisille liikoja lupaile, mutta joukkueen pelaajiston taso on kaikkien tiedossa. Jos valmentaja Juhani Tamminen saa palaset loksahtamaan kohdalleen, voi intohimoisille vaasalaiskannattajille tulla juhlan aihetta. Vieraspeleissä kurinalaisesti puolustava Jukurit on kuitenkin kova pala purtavaksi, joten Sportin täytyy olla terävänä. Avausmaalin saaminen olisi elintärkeää.

» Lähetä palautetta toimitukselle