Nukkuiko Jukurit onnensa ohi?

MESTIS / Ennakko
Kalevankankaan kolmas playoff-ottelu tarjosi Jukureille erinomaisen tilaisuuden katkaista ottelusarja ja edetä finaaliin. Joukkue ei ollut oma itsensä, joten nyt on edessä neljäs kohtaaminen Vaasassa. Sport sen sijaan tuli, näki ja voitti. Täyden Vaasa Arenan jäälle luistelee äärimmäisen latautunut kotijoukkue. Miten Jukurit on selvinnyt pettymyksestään?

- Huomenna ei tarvi erikseen hakea latausta peliin, se tulee automaattisesti. Edelleen täytyy silti muistaa ne teesit millä Jukurit voidaan voittaa, kommentoi Sportin valmentaja Mikko Manner lauantain pelin jälkeen.

Mannerin lausunto kertoo ottelusta hyvin paljon. Sport tuli Mikkelissä päälle ärhäkkäänä kuin talviuniltaan herätetty karhu ja sai palkinnon työnteostaan jatkoaikavoiton myötä. Alla oleva voitto ja täpötäyden hallin meteli ovat omiaan kääntämään henkisen yliotteen vaasalaisille.

Juhani Tamminen on peräänkuuluttanut ratkaisuja kokeneelta kaartilta. Mikkelissä nähtiin jo parempaa. Mestiksen aliarvostetuimpiin pelaajiin kuuluva Pete Suonpää taisteli mainiosti ja Markus Jämsä oli vaarallinen. Puolustus onnistui karsimaan virheet pois, eikä Aku Limnell tiukkaa paikkaa maalillaan säikähtänyt.

Kotikatsomo tuo kuitenkin taas paineita. Kannustus voi muuttua riippakiveksi, jos Sport tuskailee maalinteon kanssa. Avausmaalin karkaaminen mikkeliläisille voisi taas kääntää kelkan kohti pronssiottelua. Sportin on kuitenkin tavallaan helppo lähteä peliin. Lääkkeet Jukureiden lyömiseen löytyivät, joten joukkueen ei tarvitse muuttaa mitään. Kuumeen takia lauantain huilannut Tatu Backman on taas käytettävissä.

Asenne kuntoon

Jukureille ei riittänyt pelkkä kolmannen erän pelaaminen. Vaikka ottelun loppuratkaisu jätti mikkeliläisittäin kitkerän maun suuhun, oli Sport kokonaisuutta katsoen parempi. Tappio kuitenkin saattoi tehdä sarvipäille palveluksen, sillä kaksi ensimmäistä voittoa turhankin helposti saalistanut mikkeliläisjoukkue on nyt takaisin jään pinnalla.

Jukureiden on terävöitettävä hyökkäyspeliään. Laukausten vähäisyys oli lauantaina silmiinpistävää, minkä voi päätellä torjuntatilastoistakin. Harvassa ovat ne kerrat, kun Mikkelissä on vierailijan maalivahti selvinnyt neljällä torjunnalla kahden erän ajan.

Toinen avainkohta on liike. Pienempänä joukkueena Jukureiden on pysyttävä poissa kulmaväännöistä. Kolmannessa erässä Jukurit sai luistelun kulkemaan ja paikkoja syntyi heti. Samanlaisella työnteolla Jukurit voi selvitä Vaasan hornankattilastakin. Jukurit sortui lauantaina myös muutamaan puolustusvirheeseen, mikä on ollut perin harvinaista kuluvalla kaudella. Maalivahtipeli on ollut kuitenkin Jukureiden kivijalka. Se piti Jukurit pitkään mukana pelissä lauantainakin.

Vierasjoukkueen kokoonpanossa on muutama kysymysmerkki. Juha Silvander sai pahannäköisen iskun käteensä, mutta jatkoi ottelun loppuun asti. Tänään pelaamisesta ei Risto Dufva pelin jälkeen ollut varma. Samoin hämärän peitossa on Mikko Hakkaraisen olotila, sillä kokenut sentteri jätti ottelun kesken avauserässä.

Täydellä miehityksellä ja tutulla asenteella pelatessaan Jukurit tarjoaa jälleen kovan haasteen vaasalaisille. Molemmilla on ottelussa kovat paineet. Sport pelaa liigapaikan puolesta ja toisaalta Jukureille uhkaa tulla hikinen paikka tiistaina, jos sarjaa ei saada poikki. Kumpi kestää paineet ja pitkän bussimatkan rasitukset paremmin?

» Lähetä palautetta toimitukselle