Sport hakee revanssia Jukureista

MESTIS / Ennakko
Alkuvuoden erinomaisesti pelannut Vaasan Sport palaa tositoimiin maaottelutauon jälkeen. Vaasa Arenan jäälle luistelee Jukurit, joka lauantaina voitti KooKoon maalein 4-1. Aikaisemmat kolme keskinäistä kohtaamista ovat mikkeliläiset voittaneet, joten kotkapaidoilla riittää näytettävää.

Jukureilla on siis pieni etu puolellaan, sillä joukkueen pelituntuma on parempi. Kotijoukkueen luotsi Juhani Tamminen on kuitenkin luottavainen ottelun alla:

- Tauko tuli hyvään paikkaan, joka joukkueelle. Homma on enemmän niin, että osataanko se käyttää hyväksi. Joulutauolla me tehtiin oikeita asioita ja uskon, että niin tehtiin tälläkin tauolla. Hyvää harjoittelua ja lepoa oli ohjelmassa. Playoffit alkaa heti runkosarjan päättymisen jälkeen, joten tauko tuli monille hyvään rakoon. Me saatiin myös loukkaantuneita takaisin ruotuun tällä tauolla.

Vaasalaisittain pullat ovatkin hyvin uunissa. Joukkue on noussut syyskauden vaikeuksien jälkeen siivilleen ja onkin kyennyt pelaamaan kovien ennakko-odotusten mukaisesti. Sarjataulukossa neljättä sijaa ylemmäs kipuaminen vaatii kuitenkin apuja jo muilta, mutta tämänkaltaisilla esityksillä kotietu lienee Sportin taskussa.

Sportin terveystilanne onkin varsin mainio, sillä sairastuvalla on enää maalivahti Marko Härkönen. Håkan Danielsson takaa kuitenkin sen, ettei Jukurit maalinteolla ottelussa tule juhlimaan. Nuoren lupauksen Oskar Osalan pelaaminen maajoukkuekomennuksen jäljiltä on epävarmaa. Tatu Backman palaa puolestaan kokoonpanoon.

Vaasalaisjoukkue on ottanut pisteitä jo 12 peräkkäisessä ottelussa, joista se on voittanut yhdeksän. Erityisesti kaksi viimeisintä voittoa ovat olleet joukkueelta vahva näyttö. Jalkoihin jäivät Pohjanmaan kiistakumppani Hermes ja syksyn yllättäjäjoukkue Kajaanin Hokki. Sportin peli onkin kauttaaltaan varsin hyvässä tasapainossa, joten kotiyleisöllä on syytä odottaa joukkueeltaan hyvää peliesitystä.

Sipiläinen sivussa

Jukurit kärsi lauantaina pahan takaiskun, sillä tehokas laitahyökkääjä Olli Sipiläinen loukkasi polvensa. Vamman vakavuudesta ja poissaolon pituudesta ei vielä ollut tietoa maanantaina, mutta luvassa voi olla pitkäkin sairasloma. Pitkään yhdessä pelanneelle kakkosketjulle terrierimäisen Sipiläisen paikan Samuli Piiroisen ja Tero Koposen ketjussa ottanee Iivo Hokkanen.

Sportin tapaan Jukurit on pelannut myös mainiota kevätkautta. Vaikka KalPaa vastaan olikin jääminen vaille pisteitä, ovat mikkeliläiset olleet kovassa iskussa. KooKoota vastaan sarvipäät olivat avauserässä todella laiskoja ja muutenkin joukkueen otteista nousi esiin hienoinen kurittomuus. Vastaavanlaiseen esitykseen ei Vaasassa ole varaa.

Jukurit säästyi toiselta poissaololta, sillä käsivamman vuoksi lauantain pelin kesken jättänyt Ilkka Kallioinen palaa kokoonpanoon. Normaalisti seitsemäntenä puolustajana pelaava Kallioinen ei aiheuttane suurta liikehdintää takalinjoilla, sillä Esa Hämäläinen palannee normaalille paikalleen kakkospariin. Tolppien välissä seisoo Mikko Strömbergin turvallinen hahmo.

Tiistai-illan ottelu on hankala arvioitava etukäteen. Jukureiden tiivis viisikkopuolustus on vahva ase Vaasassakin, mutta maalipaikoista pitää osua tehokkaammin. Ylivoimapelin toimimattomuus rasittaa myös vierailijaa, sillä usein jopa kahden miehen ylivoimat ovat jääneet käyttämättä. Tämä näkyi erityisesti KalPaa vastaan, eikä ketään varmasti yllättäisi, jos tiistainen ottelu ratkaistaisiinkin juuri erikoistilanteissa. Niissä kotijoukkue Sport on vahvempi. Jos Red Armyn fanaattisen kannustuksen tukema kotijoukkue saa avausmaalin, voi iltapuhteesta tulla mikkeliläisille todella vaikea.

» Lähetä palautetta toimitukselle