Liigakausi tulee! – Jatkoaika avaa kauden asetelmia ja joukkueiden voimasuhteita

LIIGA / Artikkeli
Liiga-kauden ensimmäinen kiekko tippuu jäähän 10.9.
Liiga-kausi alkaa 10.9. seitsemän ottelun kierroksella. Ennen sarjakauden ensipiirtoja on kuitenkin valmistautumisen aika niin joukkueilla kuin jääkiekon ystävillä. Jatkoaika on mukana valmistautumisessa.

Elokuu on lopuillaan, mikä tarkoittaa syksyn lähestymistä. Pimeneville illoille ja viilentyville säille vastapainoksi lämpöä tuo tutun ja turvallisen kiekkokauden alku. Liiga-kausi starttaa kahden viikon kuluttua 10.9. lähes täydellä seitsemän ottelun kierroksella.

Uusi kausi ja uudet kujeet, kuten tavataan sanoa. Voisi sanoa, että jo tuttuun tapaan Tappara lähtee kauteen suurimpana mestarisuosikkina. Kolmen viime kevään mestari on paperilla edelleen vahva, vaikka menettikin tukun kovia pelimiehiä kesän kiivailla siirtomarkkinoilla. Kovimmiksi uhkaajiksi ovat vahvimmin tarjolla jälleen kovia satsauksia tehnyt Kärpät sekä paikallisvastustaja Ilves. 

Viime kauden peräpäästä SaiPassa odotetaan Raimo Helmisen tuovan ryhtiä sputnikien tekemiseen. HPK on edelleen haastavassa tilanteessa, kun poistumaa tulee kärkimiesten osalta ja uudet hankinnat ovat enemmän tai vähemmän arpoja, jotka tosin ovat tupanneet lunastamaan arvonsa viime kausina. 

Entä mitä tekee Liigan pieni jättiläinen Helsingistä? HIFK satsasi parin viime kauden aikana runsaasti menestyksen eteen, mutta projektin alkuperäisen pääkauden päätös oli jossain pannukakun ja totaalisen katastrofin välimaastossa, kun kausi katkesi jo puolivälierissä. 

Pelkkiin joukkueiden menestysmahdollisuuksiin kauden puheenaiheet eivät rajoitu. Esimerkeiksi voi nostaa esimerkiksi jo pidempään jatkuneen keskustelun Liigan tasosta ja Liigan vetovoiman pelaajamarkkinoilla, uudistuneen tuomarilinjan tai Kiekko-Espoon paluun. 

Kiekko-Espoon Liigaan nousun myötä pääsarjassa pelaa jo 16 joukkuetta. Samaan aikaan joukkueet kautta linjan menettivät kesän aikana tähtipelaajia NHL:ään, mutta myös Euroopan suurempiin sarjoihin. Keskustelun aiheena onkin, riittääkö Suomen kokoisessa maassa pelaajatuotanto kattamaan kasvavan tarpeen, ilman pelin tason lässähtämistä. Vastaavasti huipulla on nyt kiistatta lisää tilaa uusille huipuille. Ketkä nousevat täyttämään saappaita ja alkavan kauden sensaatioiksi? 

Tuomarilinjaan tehtiin tarkennuksia estämisen ja mailapelaamisen suhteen, kuinka muutos näkyy Liigan pelin tasossa? Entäpä pysyykö tiukempi tuomarilinja myös siinä vaiheessa, mikäli joukkueet eivät sopeudu linjaan vai palataanko asteittain vanhaan ja pudotuspeleissä "vain kuolleet vihelletään"?

Myös Liigan uusi osakassopimus sekä sarjajärjestelmä puhuttavat. Liiga on auki ja mahdolliset karsinnat häämöttävät jumbojoukkueen oven takana. Jumbojoukkueen kannalta pahimmillaan sieltä oven takaa kurkistaa suuria satsauksia tehnyt narrilauma, joka tähyää tiiviisti takaisin Liiga-kaukaloihin. 

Näistä ja kaikista muista aiheista löydät luettavaa Jatkoajasta koko kauden ajan, mutta erityisesti jo alkaneista Liigan ennakkomateriaaleista, jotka purkavat kiekkokauden osiin jo ennen avauskiekon pudottamista. Joukkuekohtaiset ennakot julkaistaan 27.8.- 6.9. viime kauden lopputulosten käännetyssä järjestyksessä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle