A-lohkon toiseksi sijoittui Yhdysvallat. Joukkue aloitti kisaurakkansa kaatamalla niin Tšekin, Slovakian kuin Saksankin, mutta seinä nousi vastaan lohkon päätöspelissä Kanadaa vastaan. Joukkue hävisi sen lukemin 2-3 ja sijoittui siten toiseksi.
Joukkueen tehot ovat jakautuneet todella laajalle rintamalle. Joukkueen kaksi parasta pistemiestä ovat olleet puolustaja Matt Grzelcyk ja hyökkääjä Nicolas Kerdiles.
Joukkueen nuorimpiin pelaajiin kuuluva hyökkääjä Jack Eichel toteaa, että Yhdysvallat lähtee haastamaan rohkeasti toisia ennakkosuosikkeja, kuten Kanadaa.
− Heitä (Kanadaa) pidetään tietysti ennakkosuosikkina, mutta uskon mahdollisuuksiimme. Olemme pärjänneet tähänkin mennessä joukkueena, ja joukkuemenestys johtaa yksilömenestykseen.
Vastaansa Yhdysvallat saa B-lohkon kolmanneksi sijoittuneen Venäjän. Venäläisten turnaus alkoi vakuuttavasti 11-0- ja 7-1-voitolla Norjasta ja Sveitsistä. Sen jälkeen joukkue hävisi kuitenkin sekä Suomelle, että Ruotsille.
Venäjältäkin löytyy paljon laatua joukkueestaan muun muassa Pohjois-Amerikassa pelaavien Mihail Grigorenkon ja Nikita Zadorovin johdolla. Joukkue ei kuitenkaan saanut ulosmitattua koko potentiaaliaan alkusarjassa ja venäläisillä oli kummassakin tappio-ottelussaan paikoittain suuria vaikeuksia vastustajan kanssa.
Joukkueen hyökkääjätähti Grigorenko toteaakin, että joukkue koettaa parantaa ja voittaa kaikki vastaantulijat.
− Olemme pelanneet mielestäni kolmessa pelissä neljästä hyvin. Koetamme parantaa ja pelata hyvin, jolloin meidän pitäisi voittaakin.
Suomi sijoittui B-lohkossa lopulta toiseksi Ruotsin jälkeen. Alkusarjan tähtihetkiin kuuluivat Norjan ja varsinkin Venäjän voittaminen, mutta vastapainoksi tulivat myös tappiot Ruotsia ja Sveitsiä vastaan.
Suomella on ollut ongelmia varsinkin silloin, kun vastustaja on ottanut korkealta kiinni. Ruotsin painekarvauksen alla Pikkuleijonien pelinrakentelu ei ottanut kunnolla toimiakseen. Myös Sveitsi onnistui paikoittain tässä Suomi-voitossaan. Maalivahti Juuse Saros on aloittanut turnauksen hyvin, joten maalinsuulla ongelmia ei Suomella pitäisi olla. Haasteena on saada oma puolustuspeli ja pelinavaus toimimaan kunnolla.
Suomen päävalmentaja Karri Kivi toivoi Sveitsi-tappion jälkeen, että tappio loisi hyvän pohjan tuleviin pudotuspeleihin. Kivi totesi olevansa myös tyytyväinen toiseen sijaan.
− Toivon, että joukkue saisi tästä sellaisen vihan ja aggression, joka purkautuisi sitten torstaina. Kyllä minua ainakin ärsyttää tämä peli paljon. Toivon tämän lyövän sellaisen pohjan torstain peliin, että tulee raivo ja halu pärjätä.
− Kyllä toinen sija lohkossa on ihan hyvä lähtöasetelma. Ei tässä turnauksessa ole kukaan joukkue sen helpompi tai vaikeampi. Olemme juuri siinä paikassa, että saamme juuri sen, mitä ansaitsemme.
Vastaansa Suomi saa A-lohkossa kolmanneksi sijoittuneen Tšekin. Tšekin turnaus on ollut melkoista vuoristorataa. Joukkue aloitti häviämällä Yhdysvalloille, mutta kaatoi sen jälkeen riemukkaasti Kanadan. Saksa-tappio suisti tšekit kuitenkin karsintasarjan partaalle, josta joukkue nousi pois riemukkaalla Slovakia-voitolla.
Joukkueen ongelmana on ollut vähäinen tehtyjen maalien määrä. Sarake osoittaa alkusarjan jälkeen vain 10 maalia, joka tekee 2,5 maalia per ottelu. Se on vähän, kun vertaa esimerkiksi Slovakian 16 tehtyyn maaliin tai Ruotsin 22 maaliin. Päästettyjä maaleja joukkueella on 13, joten sillä saralla tilanne on parempi.
Hyökkääjät Ondřej Kaše ja Martin Procházka ovat tähän mennessä joukkueen parhaat pistemiehet. Myös maalivahti Marek Langhamer on torjunut hyvin yli 91 prosentin tarkkuudella. Pelaajat tarvitsevat kuitenkin lisää taustatukea, jotta Tšekki pystyy saavuttamaan välieräpaikan.