Luoko Lukko Pelicansille lisää kotituskaa?

LIIGA / Ennakko
Onko Pelicansilla pitkästä aikaa aihetta riemuun kotikaukalossaan?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Turkoosipaitainen lahtelaisjoukkue kamppailee ankarasti aikaa ja kilpailevia joukkueita vastaan viimeisen pudotuspelipaikan metsästyksessä. Nyt Lahteen saapuu vierailulle Rauman Lukko, jolle pelikaanit ovat olleet pelkkä suupala kauden aiemmissa keskinäisissä peleissä.

Lukko on tosiaan kahminut jokaisessa tämän kauden Pelicans-kohtaamisessaan voiton. Jokainen voitto on napattu varsinaisella peliajalla ja pienimaalisimmat voitot ovat tulleet kahden maalin erolla.

Tämän pitäisi luoda turkoosipaidoille tarpeeksi halua. Lahtelaisilla on takanaan hieno vierasvoitto Helsingin IFK:sta, jota pussinokat pöllyyttivät lukemin 1-6. Yksi faktoista on myös se, että lahtelaiset ovat tällä hetkellä kolmen kotiottelun tappioputkessa. Pelicans myös kärkkyy viimeistä paikkaa pudotuspeleissä vesi kielellä. Näiden kaikkien edellä mainittujen asioiden takia voisi odottaa, että torstaina kaukalosta löytyisi taisteleva lahtelaislauma.

Lukon tiistaisessa Tapparaa vastaan pelatussa ottelussa päähuomion varasti nuoren Aleksi Saarelan vakuuttavan kypsä sisääntulo liigaan. Nuorukainen iski heti ensimmäisessä liigaottelussaan yhden maalin ja yhden syötön. Hyökkääjä keräsi ottelustaan ansaitusti kiitosta usealta suunnalta.

Raumalaiset kaatuivat ottelussa lopulta voittolaukauksilla. Joukkueen toinen valopilkku oli Saarelan lisäksi kolme syöttöpistettä napannut Justin Azevedo. Liukas hyökkääjä on tällä hetkellä kunnon liekissä, kantaen Lukon hyökkäyksessä kokonaisvaltaisen ratkaisijan viittaa.

Toimisiko taas?

Isäntäjoukkueen peli toimi tiistaina mainiosti. Viimeksi lokakuussa 2008 Helsingin jäähallista täyden pistepotin noutanut lahtelaisjoukkue onnistui vihdoin vieraskirouksensa rikkomisessa. Ja kun kerran kirous päästiin rikkomaan, se laitettiin murskaksi huolella. Pelicansin kokoonpanosta jopa kolmetoista pelaajaa pääsi tehopisteille HIFK-kamppailussa. Joukkue onnistui myös vihdoin ylivoimillaan maalinteossa, osuen tiistai-iltana kolme kertaa ylivoimalla.

Mastokaupungin ylpeys saa kuitenkin tehdä täyden työnäytteen torstaina. Vaikka sekavasti kotonaan esiintynyt HIFK ei ole täysin oikea mittari lahtelaisten suoritusten paranemisen mittaamiseksi, tuo Helsingistä tuotu voitto lisää valoa Pelicansin esiintymiseen.

Lukko taas voi lähteä suhteellisen hyvillä mielin otteluun. Sen aiemmat voitot lahtelaisista ovat tulleet hyvällä esityksellä, vaikkakin työsulkutanskalaiset auttoivat muutamien pisteiden ottamisessa. Sarjataulukkokaan ei luo Lukolle suurempaa painetta kamppailun suhteen, vaikka se hamuaa myös kuuden parhaan sakkiin.

Raumalaisten kokoonpanossa huilivat puolustaja Tommi Kovanen sekä hyökkääjät Jussi Pesonen, Josef Straka ja Petri Koskinen. Nuori sentteri Eetu Koski taas sai Tappara-ottelussa mailan suuhunsa. Hänen pelaamisestaan päättää lääkäri torstai-aamuna.

Lahtelaisilta taas ovat ottelussa kokoonpanosta ulkona puolustajat Oskari Korpikari sekä Jonas Junland. Junland on vihdoin päässyt harjoittelemaan lahtelaisjoukkueen mukana täysipainoisesti ja tehnee paluun vähän ajan päästä kaukaloon. Kapteeni Tommi Paakkolanvaara huilasi tiistain ottelun kuumeen takia, mutta palaa luultavasti kokoonpanoon Lukkoa vastaan.

Seuraa Heitä

Justin Azevedo #51 | Ak Bars

Keskushyökkääjä

Kuuma. Kunnon liekillä lepattava pienikokoinen sentteri on kovassa pistevauhdissa (10. ottelua, 9+12). Ruokkii muita ja viimeistelee myös itse.

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Pelintekijä on saanut hyvän vireen. Onnistuuko tekaisemaan ketjukavereilleen taas tekopaikkoja?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Justin Azevedo 2 5 7
2.Teemu Nurmi 2 2 4
3.Filip Riska 0 3 3
4.Jarkko Kauvosaari 1 1 2
5.Aleksi Saarela 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle