Komeimmat maalit

MESTIS / Artikkeli
Vaikka maalinteko olikin KooKoolle nihkeää, mahtui kauteen komeitakin maaleja. Toimittajanne valitsi niistä noin viisi. Tasapuolisuuden nimissä Aapo Lampisen jäätävä suoritus jätettiin tältä listalta ulos tuomariäänin, koska se on kuvailtu jo toisessa artikkelissa.

1. Jaromir Timoskainen

20.11. KooKoo–Hermes (7-5). Ottelua on pelattu reilut neljä minuuttia:

” Hermes oli hallinnut pelin ensiminuutteja hienoisesti, mutta sitten astui esiin herra nimeltään Teemu Timoskainen. Lähinnä puolustavamman roolin hyökkääjänä tunnetulta Timoskaiselta nähdään harvemmin, jos koskaan, harhautuksia tai muita kikkoja. Nyt nähtiin sellainen teko, jonka voi huoletta nimetä ainakin syyspuoliskon komeimmaksi Kouvolassa nähdyksi maaliksi.

Kankeahko keskushyökkääjä katkaisi ensin itse Hermes-puolustuksen avauksen, harhautti sitten Matti Kesselin cappuccinolle, pursotti kermavaahtoa kuppiin odottamalla Tarkin menevän jäihin ja ripotteli vielä kaakaojauhetta pinnalle laukomalla kiekon rima kilisten ylänurkkaan. Toivottavasti Mestiksessä ei testata vielä veridopingia, sillä tuskin olin ainoa henkilö katsomossa joka epäili Timoskaiseen pistetyn ennen matsia Jaromir Jagrin dna:ta…”

2. Connecting People

2.12. KalPa–KooKoo (4-3ja). KooKoo kaventaa päätöserän alussa, kun raumalaiskaksikko Teemu Virtala & Ilkka Saarela esittävät juuri sellaisen klap-klap-kuvion mitä juonilta tehoduolta oltiin koko kauden ajan odotettukin:

”KalPan Kalevi Aitio tunaroi käsittämättömästi kiekon KooKoon Teemu Virtalalle. Virtala eteni väkevästi alueelle kunnes loistavalla jättösyötöllään vapautti Ilkka Saarelan nokikkain Ari Luostarisen kanssa. Saarelan harhautus oli komea. KooKoo nousi peliin mukaan.”

3. Yksikin voi riittää, mutta silloin sen on parempi olla pirun komea…

28.9. KooKoo–Salamat (3-2ja). Puolustaja Jussi Laine tuhlasi kauden kiintiömaalinsa heti runkosarjan neljänteen peliin. Vaan ei hullummalla osumalla:

”KooKoon ja Salamoiden tiistainen kamppailu ei kovinkaan suurta viihdearvoa runsaalle tuhannelle katsojalle tarjoillut, mutta Jussi Laineen jatkoaikaosuma pelasti sentään paljon; siksi komeasta yksilösuorituksesta oli kyse.

Viime kaudella vain kertaalleen osunut 22-vuotias puolustaja ratkaisi voiton KooKoolle, kun jatkoaikaa oli pelattua sekuntia vaille kolme minuuttia. Laine väisti ensin siniviivalla Heikki Laineen taklauksen, luikerteli sitten maalille puolustajien välistä ja päätti nousunsa nostamalla kiekon rystyltä Jan Lundellin vartioiman maalin ylänurkkaan.”

4. Mestis-uran eka

18.11. KooKoo–Jukurit (3-2ja). Kelpuutetaan mukaan yksi lainapelaajankin osuma, etenkin kun komea sommitelma tuli parhaaseen mahdolliseen paikkaan ja oli tekijälleen sarjatason ensimmäinen. Arkkivihollinen Jukurit johti peliä vielä muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Mikko Purontakasen yv-kassi vei KooKoon jatkoajalle ja sitä kautta voittoonkin. Maali oli oppikirjaesimerkki koko kentällisen yhteispelin voimasta:

”Pakkopelin ei tarvinnut jauhaa kuin kahdentoista sekunnin verran, ennen kuin kaivattu tasoitus näki päivänvalonsa. Raumalaisakseli toimi hyvin yhdellä ulkopuolisella vahvistettuna, kun Teemu Virtala levitti pelin laidalta toiselle Simo Mälkiälle. Toisen polven kiekkoilija syötti rauhallisesti kiekon keskelle Mikko Purontakaselle, joka latasi kovan vedon suoraan syötöstä. Matala laukaus upposi maaliin, kun Ilkka Saarelan vahva maskipelaaminen peitti Strömbergin näkyvyyden.”

5. Kaunis vai vain erikoinen?

3.3. K-Vantaa–KooKoo (2-2). Makuasioita, sanoi mummo kun kissanhännällä hampaitaan harjasi. KooKoolle ottelu Kiekko-Vantaata vastaan osoittautui todella tärkeäksi, sillä tasapelin myötä karsintasarjan välttäminen varmistui pari kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. KooKoon molemmista maaleista vastasivat puolustajat.

Ensimmäinen oli puhtaasti erikoinen. Jari Raattama huseerasi jostain käsittämättömästä syystä ylimpänä miehenä, kun vantaalaispurku palautui oman pelaajan jalasta maalin taakse. Onnettaret olivat vankasti mukana, kun konkaripakki onnistui pistämään kiekon Niemen suojusten kautta maalin takaa sisään. Osuma oli Raattamalle kauden toinen, muttei suinkaan viimeinen.

Välissä Kiekko-Vantaa oli siirtynyt uudemman kerran johtoon, mutta KooKoo viimeisteli loppuluvut vielä toisen erän lopussa. Läpi ottelun aloituksissa dominoinut Teemu Timoskainen otti hyökkäyspäässä sata-nolla-voiton. Harri Tikkanen nousi puolustajan paikaltaan terävästi maalille kenenkään estelemättä ja tuikkasi tasoituksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle