Pohjoisen tasauksen esinäytös

LIIGA / Ennakko
Jussi Jokinen palaa punaisine hanskoineen Kärppien ykköstrion keskelle.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Raksilassa käydään tiistaina varsin mielenkiintoinen taisto, kun maaottelutauolta palaavat Kärpät ja KalPa ottavat mittaa toisistaan. Sarjataulukossa KalPa on illan isäntiä ainoastaan yhden pisteen edellä, joten kärkipään koitoksesta voidaan odottaa tasaista peliä. Ottelu on samalla esinäytös tammikuulle, jonka tasaukseen Kärpät valitsi partnerikseen KalPan.

Kärpät ja KalPa ovat kohdanneet syksyn aikana kaksi kertaa. Kummassakin kamppailussa ratkaisua piti hakea varsinaisen peliajan ulkopuolelta. Lokakuussa KalPa kävi ryöstöretkellä Oulussa ja vei kaksi pistettä mukanaan rangaistuslaukauksien jälkeen.

Viimeisin taisto käytiin kuukausi sitten. Kärpät hallitsi ottelun alkua ja karkasi Niiralassa kahden maalin karkumatkalle, mutta savolaiset kirivät eron kiinni ja rynnivät ohi. Vieraat kuitenkin saivat väännettyä pelin vielä tasoihin ja lopulta kaksi pistettä matkasi Ouluun Juha-Pekka Haatajan jatkoaikamaalilla.

Tauolle joukkueet lähtivät hieman erilaisista lähtökohdista. KalPa oli edellisen Kärpät-ottelun jälkeen mainiossa vireessä ja kairasi seitsemästä pelistään 14 pistettä. Kärpät tahkosi samana aikana ottelun vähemmän, mutta pisteitä tarttuu mukaan vain seitsemän kappaletta. Oululaiset joutuivatkin aloittamaan tauon kolmen pelin tappioputkessa.

Kärppien ja varsinkin joukkueen kärkipelaajien otteista oli ennen taukoa aistittavissa väsymys. Hannu Aravirta kuormitti ykkösmiehiään varsin paljon, mitä ei helpottanut varsin haastava loukkaantumistilanne. Vierailla ei tilanne ollut aivan näin paha, mutta pieni hengähdystauko ei varmasti tehnyt pahaa savolaisillekaan. Maajoukkueen mukana kuopiolaisista ei ollut kukaan, mutta Kärppien riveistä Venäjällä piipahtivat Toni Kähkönen ja Atte Ohtamaa.

Ykkössentterit pakkasivat laukkunsa

Maaottelutauko oli varmasti tarpeen sekä Kärpille että KalPalle, mutta molemmat kokivat tuona aikana myös heikennyksiä kokoonpanoonsa. Joukkueiden pohjoisamerikkalaiset sentterit pakkasivat kamansa ja suuntasivat takaisin uudelle mantereelle.

Kuopiossa vain 12 pelin ajan viihtyneen Rangers-sentteri Derek Stepanin paikan KalPan ykköstähden Sakari Salmisen viereltä ottaa Jukka Voutilainen.

Kärpissä Kyle Turrisin paikalle Kähkösen ja Miikka Salomäen väliin istutetaan alkukaudella pahasti flopannut Tomas Plihal. Ykköstrioon palaa puolestaan Jussi Jokinen, joka viipyy tällä visiitillään niin kauan kuin työsulku kestää.

Kummaltakin joukkueelta on lähdössä pelaajia myös alle 20-vuotiaiden MM-taistoon, mutta tiistaina sekä Kärppien Salomäki ja Ville Pokka että KalPan Juuso Riikola ja Artturi Lehkonen ovat vielä seurajoukkueen käytössä.

Sairastuvan puolella Kärpiltä ovat yhä Jari Viuhkola, Johan Backlund ja Joonas Donskoi. Tuoreimpana miehenä lasarettiin liittyi Vladimir Eminger, joka mursi kätensä A-nuorten ottelussa ja on sivussa kuukauden verran. Terveiden kirjoihin palaa puolestaan kolmoskentän sentteriksi palaava Joonas Komulainen. Myös John Norman on jo palannut jääharjoitteluun, mutta ei pelaa vielä tiistaina.

KalPan riveistä ovat poissa Sami Kapanen ja Pauli Levokari. Marko Kauppisen puolestaan saattaa olla joukkueen mukana.

Seuraa Heitä

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Tarjolla paikka ykköskentässä, joten tulostakin pitää nyt tulla.

Atte Ohtamaa #55 | Kärpät

Puolustaja

Syksyn hyvät otteet palkittiin maajoukkuereissulla. Tuoko edustustehtävä uutta virtaa myös liigapeleihin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Jussi Jokinen 1 1 2
2.Ville Mäntymaa 0 1 1
3.Mikko Lehtonen 1 0 1
4.Julius Junttila 1 0 1
5.Antti Mäkilä 1 0 1
KalPa M S P
1.Adam Masuhr 1 1 2
2.Artturi Lehkonen 0 1 1
3.Sakari Salminen 0 1 1
4.Joonas Riekkinen 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle