Mestis-pudotuspelit: Ketterälle toinen kiinnitys myöhäisellä voittomaalilla, IPK tasoitti sarjan Hermeksen kahden ulosajon avulla

MESTIS / Artikkeli
Ketterä karkasi 2–0-johtoon välieräsarjassaan Artem Hrebenykin (oik.) kahdella maalilla. Arkistokuva.
Kuva © Topi Lainio
Mestiksen toiset välieräottelut tarjosivat viihdettä koko rahan edestä. IPK tasoitti sarjan kuritonta Hermestä vastaan, kun taas Ketterä astui askeleen lähemmäksi kohti finaaleja.

Illan Mestis-välierissä nähtiin paljon puhuttaneita tilanteita ja dramaattisia ratkaisuja. IPK tasoitti otteluvoitot Kokkolassa lukemiin 1–1, kun taas Espoossa Ketterä karkasi ottelun loppuhetkillä johtoon ja nappasi toisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Hermes–IPK 3–4 (Otteluvoitot 1–1): IPK tehoili Hermeksen ottaessa kaksi ulosajoa – Leo Ringiä taklattiin jälleen päähän

Välieräsarjan toinen kohtaaminen alkoi kiinnostavista asetelmista Hermeksen ajettua runkosarjan voittaneet iisalmelaiset ahtaalle avausottelussa. Avauserä oli kuitenkin varmaa ja tasaista pudotuspelikiekkoa, eikä kummallekkaan joukkuelle merkitty tilastoihin yhtään merkintää. Toinen 20-minuuttinen tarjosi tapahtumia ensimmäisenkin edestä jo ensimmäisellä puolikkaallaan, kun Eero Klintrup iski kiekon verkkoon vain 32 sekuntia erän alusta.

Hermes ei ehtinyt nauttia kauaa johtoasemastaan, sillä Eemeli Takala passitettiin suihkun puolelle vain vajaa kaksi minuuttia johto-osumasta. IPK:n ylivoima kiitti pitkästä mahdollisuudesta, kun Juuso Arola ja Alex Berardinelli iskivät maalit mieheen. Leo Ring oli myös kummassakin maalissa mukana syöttäjänä. Hermes lähti takaa-ajoon sisukkaasti, ja Sisu Yliniemi tasoitti puntit erän puolivälin jälkeen vain kuusi sekuntia kokkolalaisten päättyneen ylivoiman jälkeen.

Erään mahtui kuitenkin vielä tapahtumia, kun iisalmelaisten Ville Puhakan 3–2-johtomaalista oli ehtinyt kulua vain 20 sekuntia. Hermeksen Elliot Cederberg taklasi Ringiä päähän keskialueella, ja tuomarit tarkastelivat videolta tilanteen. Tarkastuksen jälkeen lähettivät Cederbergin isoista ovista suihkun puolelle, mutta IPK ei onnistunut iskemään toisella pitkällä ylivoimallaan, joka kesti erätauon yli.

Päätöserässä Berardinelli lisäsi iisalmelaisten kaasua illan toisella osumallaan, eikä Hermes näyttänyt enää pääsevän takaisin mukaan otteluun. Kaksi viiden minuutin rangaistusta illan aikana sijaiskärsinyt Santeri Sulku kirjautti ottelun lopulla nimensä tilastoihin myös positiivisessa mielessä iskemällä isäntien kavennuksen kolme minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia. Lähemmäksi Hermes ei kuitenkaan enää päässyt, ja IPK tasoitti puntit otteluvoittoihin 1–1. Sarja jatkuu huomenna Iisalmessa.

Maalintekijät

20.32 1–0 Eero Klintrup (Laakso, Kärjä)
23.23 1–1 Juuso Arola (Ring) yv
25.29 1–2 Alex Berardinelli (Arola, Ring) yv
31.54 2–2 Sisu Yliniemi (Kvasnica, Ahola)
38.16 2–3 Ville Puhakka (Berardinelli, Arola)
48.39 2–4 Alex Berardinelli (Persson)
57.03 3–4 Santeri Sulku (Yliniemi, Laakso) im

Kiekko-Espoo–Ketterä 2–3 (Otteluvoitot 0–2): Hrenebykin tehoilta tarjoili karvasta kalkkia Kiekko-Espoolle

Kiekko-Espoon ja Ketterän toinen kohtaaminen tarjosi avauserässä vain rangaistuksia ja kuivaa ylivoimaa. Kumpikaan joukkue ei päässyt ensimmäiseen 25 minuuttiin tulostaululle siitä huolimatta, että kumpikin joukkue oli käynyt kuluttamassa rangaistusaition penkkiä kahdesti.

Kolmas Kiekko-Espoon ylivoima tuotti lopulta tulosta, ja avausmaali merkittiin kotijoukkueen nimiin. Marcus Kallionkielen kevään toinen osuma ohitti Santeri Lipiäisen, ja Kiekko-Espoo sai pelistä kiinni.

Lipiäistä toisessa erässä 11 torjunnallaan työllistänyt kotijoukkue joutui kuitenkin antautumaan, kun ukrainalaispuolustaja Artem Hrebenykin Mestis-uran ensimmäinen osuma jätti Petteri Rimpisen keräämään kiekkoa hänen selkänsä takaa, ja toiselle erätauolle siirryttiin 1–1-lukemissa.

Päätöserässä Arttu Tuomaalalle vihellettiin rangaistus kiinnipitämisestä jo erän toisella minuutilla, ja Ossi-Petteri Jaakola iski vieraat johtoon niin ikään Mestis-uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Kiekko-Espoo kuitenkin kampesi vahvasti vielä tasoihin, kun erinomaista kevättä pelaava Niko Kivelä haki oman maalinsa takaa Ketterän roikkukiekon. Hyökkääjä purjehti koko kentän läpi ja laukoi kaukaa terävän rannelaukauksen ohi Lipiäisen, ja Kiekko-Espoo kampesi jälleen tasoihin.

Kivelän soolomaali oli kuitenkin laiha lohtu, kun Hrebenyk iski illan toisen osumansa vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Myöhäinen osuma lamautti isännät, eikä Kiekko-Espoo saanut aikalisästä ja ylimääräisestä kenttäpelaajasta huolimatta enää tasoitusta aikaiseksi. Ketterä nappasi toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, ja sarja jatkuu lauantaina Imatralla.

25.43 1–0 Marcus Kallionkieli (Larinmaa, Keskitalo) yv
37.37 1–1 Artem Hrebenyk (Ronkainen, Paasovaara) vt
41.55 1–2 Ossi-Petteri Jaakola (Ronkainen, Mäkinen) yv
55.35 2–2 Niko Kivelä
58.32 2–3 Artem Hrebenyk (Salmela, Jaakola)