Mielipide

Ruotsalaiset ohjaavat laivaa Vaasan Sportissa vielä tulevalla kaudella – mutta mitä sen jälkeen?

LIIGA / Kolumni

Vaasan Sportin viime kausi oli ensimmäinen uudella "Omat pojat liigaan" -strategialla. Tällä markkinoitiin myös seuran osakeantia. Muutosta on odotettu Vaasassa pitkään, mutta ulospäin uusi strategia näyttäytyy vielä pelkkinä korulauseina kannattajien suuntaan.

Vuosien aikana kritiikkiä on satanut monesta eri suunnasta. Risto Dufvan johdolla mentiin vaivoin kympin joukkoon, mutta mitään pidemmän tähtäimen suunnitelmaa ei vaikuttanut olevan. Nyt, kun sellainen on vihdoin ainakin paperilla olemassa, olisi suotavaa nähdä myös jotain konkreettista.

U20-nuorissa uusi strategia näkyi jo joukkueen menestyksessä positiivisesti. Kovinkaan moni pelaajista ei ole kuitenkaan Sportin kasvatteja. Esimerkiksi Oskari Hultin läpimurtoa liigaan ei voi pitää Sportin onnistumisena, koska hän saapui Vaasaan vasta viime kaudella. Silti seura mainitsi tämän tiedotteessaan koskien osakeantia ja "Omat pojat liigaan" -strategiaa. Piristävää olisi joka tapauksessa nähdä, että kokoonpanoon alettaisiin saamaan muitakin Hultin kaltaisia nuorempia pelaajia.

"Ilmapiiri seurassa vaikuttaa epämääräisyydestä huolimatta positiivisemmalta kuin vuosikausiin"

Positiivisia muutoksia on tapahtunut muutenkin jonkin verran. U16-ikäluokista ylöspäin seurassa on nyt täysipäiväiset valmentajat. Lisäksi Junior Sport ja Liiga Sport ovat luoneet yhteiset arvot. Käytännön toteutumisesta on hankalaa sanoa mitään.

Tällä hetkellä Sport toteuttaa ulospäin aivan muuta kuin uutta strategiaansa. Toki tällaisiin projekteihin vaaditaan useampi vuosi aikaa, ja tulosten näkymisessä voi kestää. Se kuinka kauan Sportilla riittää aikaa, onkin täysin toinen kysymys.

Ruotsalaiset pelaajat joita Sport on hankkinut, ovat olleet pääosin laadukkaita pelaajia. Vika ei missään nimessä ole heissä. He auttavat joukkuetta voittamaan, ja ensi kaudella olisi varmasti seuralle tärkeää yltää pudotuspeleihin, ja mielellään ottaa siellä vihdoin se ensimmäinen voittokin.

Ilmapiiri seurassa vaikuttaa epämääräisyydestä huolimatta positiivisemmalta kuin vuosikausiin. Ehkä kuulemme ensi kaudella lisää projektin etenemisestä.

Toivottavasti seuran ei tarvitse ensi keväänä tehdä erillistä tiedotetta siitä, että he aikovat taistella pudotuspelipaikasta loppuun asti. Nykyinen kokoonpano voi hyvinkin olla Sportin liigahistorian paras, ja ensimmäinen pudotuspelivoitto on täyttä realismia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös