Julius Mattila kehuu Tapparan sisäistä asetelmaa: "Kilpailu on kovaa, mutta kilpailu kehittää pelaajia"

LIIGA / Haastattelu
Julius Mattila siirtyi neljän Lukko-kauden jälkeen Tapparaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara kaatoi tiistai-illan kotiottelussaan SaiPan 3–0. Otteluun ennakkosuosikkeina lähteneille kirvesrinnoille voitto irtosi nahkealla tavalla, mutta kolme sarjapistettä oli tärkeintä.

Tämän myönsi myös Tappara-keskushyökkääjä Julius Mattila.

– Just näin. Oli erinomainen peli kuitenkin (maalivahti) Paavo Kohoselta. Hän sai nollapelin kauden ensimmäisessä pelaamassaan ottelussa. Olen todella iloinen hänen puolestaan myös, Mattila virkkoi.

Mattilalla oli tuoreeltaan pelin jälkeen selvä näkemys, missä Tapparalla olisi ollut parantamisen paikka SaiPa-ottelussa.

– Kiekollinen huolellisuus, varsinkin keskialueella. Niistä SaiPa sai tänään paikkansa.

Tapparan joukkueen kausi on käynnistynyt yskähdellen CHL:ssä ja nyt kahdessa ensimmäisessä Liiga-ottelussa. Mattilan mukaan kehitystilanne ei kuitenkaan varmaankaan eroa monen liigajoukkueen tämän hetken tilanteesta.

– On paljon hyviä asioita, mutta paljon kehitettävääkin. CHL:ssä on pelaajana se hyvä, kun tulee erilaisia pelityylejä ja pelikokemuksia joukkueelle vastaan. Se on todella hyvä, että oppii omasta ja ketjukaverien pelaamisesta erityylisiä joukkueita vastaan.

Tapparassa suoraan ykkösketjuun

Julius Mattila siirtyi neljän Lukko-kauden jälkeen kesällä Tapparaan. Hän on päässyt uudessa joukkueessaan pelaamaan nyt kaksi ottelua niin CHL:ssä ja Liigassakin.

Mattila kokee, että hänen ketjunsa (Veli-Matti Savinainen ja Kristian Tanus laidoilla) alkaa löytää yhä paremmin toisiaan.

– Varsinkin alkuun pääsimme hyökkäysalueen hyökkäyspeliin ihan hyvin, mutta vielä on tekemistä siinä, miten sieltä löydämme vähän paremmin tilaa ja pääsemme pelaamaan siellä sitä ominta peliä.

Mattila on päässyt Tapparassa isoon rooliin. SaiPaakin vastaan hän oli Tapparassa eniten peliaikaa saanut pelaaja lukemalla 18.35. Hän ei vielä osaa arvioida tarkemmin omaa suoriutumistaan.

– Olen päässyt pelaamaan sekä yli- että alivoimaa. On todella kiva juttu, että on tullut luottoa, mutta pitää pystyä myös toteuttamaan itseään, jotta pystyy pitämään paikkansa. Kilpailu on kovaa, mutta kilpailu kehittää pelaajia.

Tappara-päävalmentaja Rikard Grönborg saa Mattilalta isot suitsutukset.

– Todella pelaajalähtöinen valmentaja. Hän kommunikoi todella paljon pelistä ja muutenkin elämästä. Pitää silti vaatimustason todella korkealla.

Tulevaisuudessa siintää MM-kisat ja ulkomaat

Mattila on päässyt kahtena viime kautena pelaamaan useita A-maaotteluita. Viime keväänä kisapaikka oli jo lähellä.

– Olin kolmen viimeisen hyökkääjän kohdalla, jotka karsiutuivat kisakoneesta pois. Kaksoisveljeni Jesper Mattilan nimeä ei mainittu (poistuvien pelaajien joukossa), joten hän pääsi. Pystyin siitä asiasta sitten kaivamaan positiivisen puolen irti.

Tällä kaudella maajoukkue hohtaa jälleen Mattilan silmissä.

– Toivottavasti pystyn pelaamaan sillä tasolla, jotta tulisi kutsu myös tällä kaudella EHT:lle. Katsotaan sitten, mitä kauden jälkeen (MM-kisojen aikaan). Koitetaan pelata täällä Tapparassa hyvin. Täällä on vielä itsellä oppimista.

Tulevaisuudessa myös ulkomaanpelit kiinnostavat Mattilaa.

– Ehkä Ruotsin ja Sveitsin suunta (eniten mielessä). Varsinkin Ruotsin suhteen koen, että siellä on ehkä Liigaakin hivenen kovempi vaatimustaso. Pitää ensin toimia täällä hyvin, panostaa arkeen ja kehittyä pelaajana, niin katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Ehkä meidän valmentaja Grönborg kuitenkin toteuttaa samantyylistä kiekkoa kuin mitä siellä (Ruotsissa) pelataan, Mattila vertasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle