Parviainen sytytti uuden kipinän

MESTIS / Haastattelu
Jokipoikien valmennusvastuun perjantaina ottanut Pasi Parviainen odottaa pudotuspelisarjaa innolla. Ilmapiiri joukkueessa on tuulettunut, ja Jokipojat hyökkää Jukureita vastaan itseensä uskoen. Haastajan asema tiedostetaan nöyrästi, mutta samalla tiedetään myös se, että mikä tahansa on alkavalla viikolla mahdollista.

Jokipojat piti sunnuntaina palaveria tilanteestaan. Komennon ryhmässä ottanut 35-vuotias joensuulaismies sai poistua hallilta tyytyväisenä.

– Joukkueesta löytyy nyt pirteyttä, tahtoa ja uskoa. Päästään lähtemään fresheinä Jukureita vastaan.

– Porukassa on ihan selvästi uutta kipinää, Parviainen jatkaa.

Runkosarjan loppu oli Pohjois-Karjalan kiekkoylpeydeltä surkea. Takkiin tuli illasta toiseen. Jokainen joukkueurheilua ymmärtävä tietää, mitä se tekee pelaajien itseluottamukselle.

– Iso ongelma oli siinä, että kun vastustaja teki sen yhden maalin, niin meillä rupesi nokka roikkumaan, aiemmin kakkosluotsin paikalta tapahtumat kokenut Parviainen myöntää.

Viikonlopun aikana runkosarjan lopun tapahtumat on pyritty nollaamaan joukkueen sisällä.

– Sovittiin, että ne asiat mitkä ovat takana, ovat nyt takana. Pudotuspelit ovat oma maailmansa.

Ei kilpikonnaa

Jukureita vastaan Jokipojat on ennakkoasetelmissa päivänselvä altavastaaja. Sen tietää myös Pasi Parviainen.

– Jukurit on kova porukka. Heidän puolustuspelinsä on hyvin organisoitua. Hyökkäyksessä taas sieltä löytyy taitavia yksilöitä, ja ryhmä pelaa hyvin myös joukkueena.

– Mikkeliläiset osaavat vetää sen kuusikymmentä minuuttia täysillä omaa peliään. Joukkueen kuntopohja on vahva, liikettä löytyy, Parviainen jatkaa analyysia.

Paljon sanottu. Mutta millä ilveellä sitten Jokipojat aikoo tuollaisen joukkueen selättää?

– Meillä on sellainen suhteellisen sopiva haastajan asema. Pelaamme tarkasti ja nöyrästi, Parviainen miettii.

Entinen valmentaja Kari Rauhanen tuli viime kaudella tunnetuksi lanseeraamastaan "Karjalan paskakiekosta". Siihen Jokipojat ei kuitenkaan Parviaisen mukaan ole palaamassa.

– Meillä on hyökkäyksessä taitoa, voimaa ja ratkaisijoita. Ei tarvitse vetäytyä mihinkään kilpikonnaan.

– Tietysti pitää pelata tilanteen mukaan, hän lisää.

Tähdet kohdalleen

Jokipojat tulee pelaamaan samoilla kentällisillä kuin syystalvella. Loukkaantumisetkaan eivät enää vaivaa. Miehitys on paras mahdollinen, kun sormivammasta toipunut kapteeni Topi Riutta palaa maanantaina johtamaan kolmosketjun peliä. Maalia vartioi Ari Reunanen.

– Näillä ketjuilla olemme pärjänneet. Näillä olemme myös harjoitelleet, Pasi Parviainen perustelee.

Oman pään pelaaminen ei ole ollut varsinkaan viime aikoina Jokipoikien vahvuus. Ongelma on Parviaisen mukaan tiedostettu.

– Puolustuspelaamista tulee parantaa. Toisaalta kun tahtotaso ja vauhti ovat kohdallaan, niin siitä se lähtee.

– Maalivahtipelikin on hyvin pitkälti kiinni siitä, miten jätkät edessä pelaavat.

Vaan kuinka sitten ottelusarjassa käy? Ainakaan Parviainen ei paukuta pudotuspelien alla henkseleitä ja uhoa, että Jokipojat jysäyttää pommin ja menee välieriin.

– Tiukkaa, erittäin tiukkaa tulee.

– Molemmille joukkueille on iso asia se, kuinka yksittäiset laukaukset onnistuvat. Kääntyykö se tolpasta sisään vai ulos, Parviainen pohtii jääkiekkopelin perusasioita.

Jokipojat tuskin tulee olemaan ottelusarjassa pelillisesti dominoiva osapuoli.

– Lopulta koko sarjan ratkaisu on aika lailla tähdistä kiinni. Toisaalta tuuri ansaitaan usein sillä, että tehdään vastustajaa kovemmin töitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle