Suomi ei ole missään nimessä ollut nuorten MM-kisoissa yhden ketjun varassa. Oman osansa huomiosta ovat saaneet myös ennakkoon joukkueen tähtipelaajina pidetyt Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen sekä huippukisat pelannut häkkipää Olli Juolevi. Jatkoaika listasi, pelaajia, jotka ovat olleet tärkeitä palasia matkalla kohti finaalia.
Aleksi Saarela (4+2=6, +1)
Jonain toisena vuonna Saarelan tasoinen hyökkääjä olisi ollut Suomen joukkueessa suurimpia vastuun kantajia. Nyt hyökkäyskaluston ollessa todella kovatasoinen on Saarelan rooli ollut tyytyä kolmosketjun laiturin rooliin Julius Nättisen ketjussa.
Ässissä kovalla tahdilla maaleja paukuttanut sentteri on sopeutunut yllättävän hyvin laitahyökkääjän rooliinsa. New York Rangersin 3. kierroksen varaus on ollut joukkueen työteliäimpiä pelaajia, ja hän on taistellut esimerkillisesti jokaisessa kaksinkamppailussa niin omassa kuin vastustajan päädyssä.
Saarelan loistavaa laukausta on päästy nauttimaan etenkin ykkösylivoimassa, jossa hän on pelannut nuorisoketjun kanssa neljäntenä hyökkääjänä. Saarela on myös Suomen joukkueen paras aloittaja prosentillaan 71,43. Jukka Jalonen on käyttänyt tätä jokerikorttia ottelun kannalta tärkeissä aloituksissa.
Antti Kalapudas (3+0=3, 0)
Ennen kisoja monien papereissa Antti Kalapudas ei olisi mahtunut ollenkaan kisajoukkueeseen mukaan. Kalapudas kuitenkin vakuutti Jalosen mainioilla otteillaan syksyn maaotteluissa, joten nimi löytyi myös lopullisesta nimilistasta.
Hokissa ja Kärpissä pelanneen Kalaputaan rooli oli alkuun 13. hyökkääjä jämäminuuteilla. Näyttöpaikka tarjoutui kuitenkin, kun hävityn Venäjä-ottelun jälkeen Kapaselle etsittiin paikka toisesta ketjusta ja Kalapudas nostettiin suoraan Rantasen ja Roope Hintzin tulosyksikköön.
Slovakiaa vastaan ei vielä osunut, mutta sen jälkeen verkko on heilunut kolmessa pelissä putkeen. Hyökkääjän rannelaukaus on tehnyt tuhojaan niin Tsekkiä, Kanadaa kuin Ruotsia vastaan ja viimeksi mainittu muistetaan varmasti pitkään sen jäädessä voittomaaliksi.
Kalapudas on osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasossa kovia maita vastaan kovissa tilanteissa. Hän on otteillaan ollut Suomen positiivisimpia yllätyksiä odotuksiin nähden.
Kasper Björkqvist (1+1=2, +2)
Kasper Björkqvist oli monille suuri tuntematon ennen kisoja, sillä hänellä ei ole vyöllään otteluita miesten tasolta. Yhdysvaltojen yliopistokorttia säästelevä Björkqvist on tehnyt kovia tehopisteitä Bluesissa A-nuorten SM-liigassa, mutta kisajoukkueeseen hänet otettiin puolustavaan rooliin.
Suomen nelosketjun vasen laituri on tehnyt juuri häneltä toivottua työtä kentällä ja korkea työmoraali on kantanut kisojen ensimmäisestä ottelusta asti. Björkqvist on ajanut ahtaisiin väleihin ja maalille, taklannut ja ottanut kovia taklauksia vastaan, ärsyttänyt ja rouhinut.
Miska Siikosen, Juho Lammikon ja Björkqvistin nelosketju on onnistunut pelaamaan roolituksensa mukaista eheää koko kentän peliä. Puolustuspää on heille tärkein, mutta etenkin Venäjää vastaan ketju oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä ja Björkqvist oli jatkuvasti maalin läheisyydessä hämmentämässä venäläisiä.
Rouhijalaituri sai Slovakiaa vastaan palkinnon kovasta taistelustaan ja onnistui tekemään Suomen 8-3-maalin.
Joni Tuulola (0+1=1, +4)
HPK-puolustaja on kuulunut läpi juniori-ikäluokkien maajoukkuekalustoon, eikä kisavalinta tullut tälläkään kertaa yllätyksenä.
Tuulola on muodostanut kisoissa ehkäpä Suomen laadukkaimman pakkiparin yhdessä Juolevin kanssa. Pari on saanut paljon vastuuta ja pelannut paljon vastustajan kovempia kenttiä vastaan. Tuulola ei itse pisteillä ole päässyt juhlimaan, mutta teholukema +4 on puolustajien paras Juolevin jälkeen.
Tuulola on pystynyt selvittämään hyvin omassa päässä vastustajan kovan paineistuksen, ja ratkaisut on olleet pääasiassa kypsiä ja peliä edistäviä. Fyysinen pelikin on maistunut yllättävän hyvin oman maalin ympäristössä.
Chicago Blackhawksin varaama puolustaja pelaa aina kovalla itseluottamuksella, ja pelin kulkiessa tekeminen näyttää erinomaisen hyvältä. Kuitenkin kova itseluottamus aiheuttaa toisinaan myös karkeita virheitä, joita tässäkin turnauksessa on nähty. Tuulolan otteet ovat parantuneet kisojen aikana jatkuvasti. Peli peliltä virhealttius on vähentynyt ja laadukas tekeminen korostunut.
Vili Saarijärvi (0+3=3, -1)
Toista vuottaan rapakon takana pelaava Saarijärvi on pysynyt kisoissa visusti tutkan alla, vaikka on Juolevin ohella joukkueen tärkeimpiä kiekollisia puolustajia. Detroit Red Wingsin 3. kierroksen varaus on ollut Suomen ailahtelevassa alakerrassa kiekkovarmimpia pelaajia – vaikka mukana onkin sattunut pari virhettä.
RoKi-kasvatti on ollut alusta lähtien luottomies ylivoimapelissä, vaikka Suomi peluuttaa pääasiassa vain yhtä puolustajaa ylivoimakentällisissä. Saarijärven pisteet ovat jääneet vähemmälle Suomen pelatessa ylivoiman syvän kautta ja viivan osallistuessa peliin aavistuksen vähemmän. Kerätyt tehot 0+3 syntyivät kaikki Slovakiaa vastaan.
Saarijärvi on loistavalla luistelullaan ja hyvällä sijoittumisellaan järjestänyt laadukkaita oman pään lähtöjä, mistä Suomi on päässyt lukuisiin maalipaikkoihin. Pienellä tuurilla Saarijärvellä voisi olla etenkin syöttöpisteitä huomattavasti enemmän.