Puolustajat paukuttivat maaleja erikoisessa ottelussa Naisten Liigassa − "Turhauttavaa, kun vastustajalla ei ole juuri paikkoja"

Auroraliiga / Artikkeli
Nella Aarniovuori oli tehokas RoKia vastaan. Arkistokuva.
HPK hallitsi kamppailua RoKia vastaan, mutta sitkeä altavastaaja pysyi kannoilla tiiviin puolustuspelin ja Alexandra Mateickovan osumilla. Hämeenlinnalaisten loppuveto oli kuitenkin rovaniemeläisille liikaa. Puolustaja Nella Aarniovuori iski tehopisteet 2+1.

RoKin ja HPK:n välinen naisten liigakamppailu ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun hämeenlinnalaisvieraat iskivät kolme osumaa. Ottelussa emäntien Annika Saastamoinen oli täystyöllistetty. Hyvin pelannut nuori veskari koppasi 42 kiekkoa, mutta voittoa suoritus ei tuonut. Lopputulos ottelulle oli 7−3 HPK:n eduksi.

HPK:n tolppien välissä alankomaalainen Eline Gabriele sen sijaan joutui hädin tuskin torjumaan kumilätkää kolmen erän aikana. Hänelle tilastoitiin kuusi koppia. Kahdelle tilanteelle, joista takaiskut tulivat, Gabriele ei juuri voinut mitään.

Puolustajat sen sijaan olivat pelipäällä. HPK:n Nella Aarniovuori, 18, ja RoKin Alexandra Mateickova, 17, takoivat kaksi osumaa kumpikin. Aarniovuoren molemmat kihaukset syntyivät päätöserän viimeisillä minuuteilla.

− Pääsin pitkästä aikaa pelaamaan paljon tänä viikonloppuna. Sain paljon laukauksiakin, kun joukkuekaverit tarjoilivat paikkoja. Lopussa osui sitten parikin kertaa, HPK-pakki veisteli.

Aarniovuori kellotti sunnuntaina peliajakseen 15.59. Lauantain Kärpät-ottelussa hän oli jäällä 16 minuuttia ja 56 sekuntia.

Pääsin pitkästä aikaa pelaamaan paljon tänä viikonloppuna.

Hämeenlinnalaiset veivät kenttätapahtumia mielin määrin ja RoKi sinnitteli kannoilla sen, minkä pystyi.

− Ensimmäinen ja toinen erä olivat joukkueelta sekavia. Lepsua pelaamista, emmekä olleet tasollamme ollenkaan. Kolmannessa erässä homma lähti liikkelle. Saimme maaleja ja kolme pistettä. Se on tärkeintä. On se turhauttavaa, kun vastustajalla ei ole juuri paikkoja, mutta silti he iskevät niistä mitä on. Samalla itse emme onnistuneet maalipaikoistamme, vaikka hallitsimme peliä. Siedimme kuitenkin hyvin sitä tänään, Aarniovuori virkkoi.

Suuresta mahdollisuudesta kiitollinen Mateickova

Nuori slovakialainen Mateickova on päässyt hyvään tulosvireeseen RoKin takalinjoilla. Kymmenessä ottelussa hän on paukuttanut tehot 3+3=6. Mateickova näki, että kotijoukkueella oli mahdollisuudet voittaa HPK.

− Jouduimme kuitenkin pelaamaan paljon alivoimaa ja HPK teki omista erikoistilanteistaan maaleja, puolustaja ruoti.

Kahdesti HPK-vahti Gabrielen ohittanut slovakialainen on kauttaaltaan tyytyväinen peliinsä RoKi-paidassa.

− Sen lisäksi, että muun muassa blokkasin kiekkoja tein pari maalia. Se oli ihan uskomatonta, koska olen puolustaja ja en pidä kiekkoa niin paljon. Koen kuitenkin auttaneeni joukkuettani monin eri tavoin.

Mateickovan peliaika ottelua kohden huitelee noin 28 minuutissa. Lukema on Naisten Liigan korkein. Hän kiitteleekin Teemu Koivulan johtamaa valmennusryhmää vastuusta.

− Valmentajat antavat minulle tosi paljon mahdollisuuksia jäällä, mikä on mahtavaa. Pystyn mahdollisuuksien myötä tuomaan pelissäni esiin myös Slovakian kentillä opittuja juttuja täällä opittujen lisäksi. Ison jääajan saaminen on huippujuttu!

Valmentajat antavat minulle tosi paljon mahdollisuuksia.

RoKi on Mateickovalle ensimmäinen seura kotimaan sarjojen ulkopuolella. Hän kiittää joukkuekavereitaan lämpimästä vastaanotosta.

− Joukkuekaverini ovat uskomattomia ja he ovat ottaneet minut vastaan hienosti. Olen yrittänyt tutustua kaikkiin, sillä haluan tulla ihmisten kanssa juttuun. Tytöt ja valmentajat ovat olleet tosi mukavia minua kohtaan. Haluan kiittää kaikkia siitä, että olen niin onnellinen täällä, 17-vuotias puolustaja ylisti.

HPK:n kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla TPS:ää vastaan. RoKi puolestaan matkaa lauantaina KalPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle