Kasper Puutio päävalmentaja Jarno Pikkaraisesta: "Hän on todella jämäkkä valmentaja"

LIIGA / Haastattelu
Puutio kiekkoili viime kauden Lahdessa.
Kuva © Ville Tohka
Kasper Puutio siirtyi Pelicansista Ässiin kahden vuoden sopimuksella. Puutio sanoo päässeensä hyvin joukkueeseen mukaan, mitä helpotti lapsuudenystävä Rami Määttä. Uratavoitteet puolustajalla löytyvät sopimuksesta huolimatta silti rapakon takaa.

Lahdesta Poriin siirtyneellä Kasper Puutiolla on kova meriittilista. Puolustajan palkintokaapista löytyy esimerkiksi U20-MM-kisojen parhaan puolustajan palkinto, kaksi nuorten MM-mitalia ja SM-hopea.

Vaasassa syntynyt 22-vuotias kertoi kesällä Satakunnan Kansan haastattelussa kirjoittaneensa sopimuksensa Ässiin vasta maaliskuussa. Liigassa sopimusten tekeminen tapahtuu yleensä syyskauden aikana, mutta tämä tuntui Puutiosta liian aikaiselta, sillä hän oli vasta siirtynyt uuteen seuraan.

– Ei siinä ole sen isompaa syytä. Pitää tehdä päätös sitten, kun on omasta mielestä siihen valmis. Ei voi hätiköidä asiassa; on tärkeää olla sujut sen kanssa.

Puutio on tyytyväinen, ettei hätiköinyt asian kanssa.

– Ässät on tuntunut ehdottomasti oikealta ratkaisulta, lähden innolla kautta kohti.

Joukkueeseen sopeutuminen sujunut hyvin

Ässät siirtyi keväällä uuteen aikakauteen, kun Jarno Pikkarainen otti joukkueen ohjattavakseen. Uusi päävalmentaja on myös Puutiolle uusi tuttavuus.

– Hän on todella jämäkkä valmentaja, meillä on selkeät standardit. Minulla on hyvät fiilikset siitä, meillä on nyt jämäkkä ääni talossa. Siitä on hyvä työstää eteenpäin.

Joukkueen vaihtaminen itsessään ei ole nuorelle puolustajalle uutta, sillä Ässät on Puutiolle kuudes seura kuuteen viimeiseen kauteen. Puution mukaan vaihtuvuus on opettanut häntä sopeutumaan nopeammin uuteen.

– Enää ei jännitä niin paljoa mennä uuteen paikkaan, vaikka siellä onkin uudet kaverit ja uusi ympäristö.

Myöskään Ässissä sopeutuminen ei ole ollut Puution mukaan ongelma.

– Oli helppo mennä joukkueeseen sisään, jätkät ovat ottaneet jengiin mukaan ja läppä lentää. Meillä on tässä ennen kauden alkua vielä hyvin aikaa hitsautua yhteen.

Joukkueesta löytyi useita Puutiolle ennestään tuttuja pelaajia, joista parhaiten hän tunsi Rami Määtän. Määttä on Puution lapsuudenkaveri, joka on käynyt saman junioripolun läpi Kärpissä.

– Kyselin ennen siirtoa "Rambolta" Ässistä. Kyllähän se helpotti koppiin menoa, että siellä oli muutama jätkä, joihin pystyi tukeutumaan.

NHL-unelma elää

Ennen harjoituskauden alkua Liiga ilmoitti tuomarilinjan muutoksesta, eli jatkossa estämisiä ja kiinnipitämisiä vihelletään herkemmin. Puutio on tyytyväinen uudistukseen, vaikka löytää siitä myös haasteita omassa roolissaan.

– Puolustajana se on vähän pakko yrittää estellä, mutta kunhan linja sopeutuu, niin mielestäni kaikki peliä nopeuttavat uudistukset ovat hyvästä.

Puutio varattiin NHL:ään vuoden 2020 NHL-draftissa, kun Florida Panthers huusi pelaajan nimen viidennellä kierroksella. Neljän vuoden aikana floridalaisseura ei tarjonnut Puutiolle tulokassopimusta, jonka vuoksi seura menetti oikeudet puolustajaan.

Mikäli Puutio mielii tarunhohtoiseen, käy se vapaiden markkinoiden kautta. Puutio on vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa. Tämä ei Puutiota itseään haittaa, vaan päämäärä on selvä.

– Ei se tarkoita mitään, vaikka nyt ei tarjottu sopimusta. Painan koko ajan hommia sitä kohti, se sopimus sitten tulee jos tulee ja ei tule jos ei tule. Kaikki tehdään sen eteen, että sinne pääsisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle