Mielipide

Uudistunut Ilves on Tommi Niemelän johdolla uuden paikan edessä

LIIGA / Kolumni
Tommi Niemelä tuo Ilvekseen positiivista energiaa, joka voi kantaa pitkälle. Päävalmentajan hymy voi hyytyä, jos masentavana marraskuuna päädytään tappiokierteeseen.

Ilves sai positiivisen nosteen kiinnittäessään päävalmentajaksi Tommi Niemelän. Niemelä seuraa tehtävässä Leijonien ruoriin siirtyvää Antti Pennasta, jota Ilves-ajan loppuaikoina moitittiin seuran ulkopuolelta. Niemelällä on siis paljon pelissä, kun Liiga-kausi pyörähtää kunnolla käyntiin.

Seurasta on huokunut innostunut ja yhtenäinen ilmapiiri ensimmäisten joukkueharjoitusten aikana, mutta riittääkö se myös kevään tärkeisiin otteluihin? Yhteen hitsautunut joukkue antaa rennon kuvan myös katsomoon ja mahdollisuuksia löytää uusia keinoja menestyäkseen.

Ensimmäisten harjoitusotteluiden perusteella Ilveksellä on laadukas maalivahtityöskentely, mutta vielä seuralla on paljon tehtävää menestyäkseen. Nuorta tšekkivahtia Jakub Málekia sparraa parempiin suorituksiin Málekin maanmies Dominik Pavlát, joka vakuutti allekirjoittaneen tappiosta huolimatta rauhallisuudellaan ensimmäisessä pelaamassaan ottelussaan. Tupsukorvien veräjänvartijakaksikko on ennakko-odotuksin parempi kuin viime kaudella, joka sopii parempaa tulosta odottavalle seurayhteisölle. 

Puolustuksesta ja hyökkäyksestä lähti runsaasti taitoa, mutta hyökkäykseen tulleet paikkaukset herättävät luottamusta. Ensimmäisissä harjoitusotteluissa haettiin asetelmia, mutta Joonas Nättinen, Kasper Björkqvist ja kumppanit paikkaavat Oula Palveen ja kumppanien jättämän tuloksenteon vastuun kauden edetessä. Kuitenkaan viime kauden tapaista muutamien pelaajien tulosvastuuta ei voi odottaa, mikäli joukkue haluaa palata mitalikantaan.

Kauden aikana joukkue hioo tietysti taktiikoitaan kuntoon, joten vielä ei kannata Ilves-kannattajien masentua. Joukkueessa oli vaihtuvuutta niin valmennuksessa kuin pelaajistossa, mutta Ilves löytää varmasti oman pelityylinsä ja huhtikuussa näemme, riittääkö se mestaruusjuhliin.

Positiivisesta ja yhtenäisestä ilmapiiristä on apua kiireisen kauden aikana, jonka myötä Tampereen keltavihreässä päädyssä voidaan unelmoida paremmasta menestyksestä tulevalla sesongilla. Vielä ei kuitenkaan kannata pistää juhlajuomia kylmään, sillä kausi on pitkä ja hymyilevällä päävalmentajalla voi ilme muuttua moneen kertaan kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös